Halastussurmale mõtlev Vervoort: praegu ei ole õige aeg

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marieke Vervoort
Marieke Vervoort Foto: AL TIELEMANS FOR OIS/IOC/AFP

Belgia paraolümpialane Marieke Vervoort tunnistas enne Rio paraolümpiat, et kaalub pärast mänge eutanaasia ehk halastussurma teostamist. Laupäeval võitis naine 400 m ratastoolisõidus hõbeda ning ütles seejärel, et praegu ei ole õige aeg siit ilmast lahkuda.

Tegelikult allkirjastas Vervoort eutanaasia paberid juba 2008. aastal. Ravimatu seljaaju haiguse käes vaevlev naisterahvas naudib praegu aga elu poolt pakutavaid väikeseid rõõme. «Ma naudin igat väikest hetke. Kui tuleb periood, kus mul on rohkem halbu päevi kui häid, siis on aeg,» andis Vervoort mõista, et pole halastussurma mõtet veel peast visanud.

«Ma tundsin hõbemedali võitmise järel end väga hästi, kuid sellel medalil on ka teine pool – kannatamine ning spordile head aega ütlemine,» sõnas Vervoort, kes plaanib tippspordiga lõpparve teha. «Ma armastan sportimist, see on kogu minu elu.»

Lisaks ütles Vervoort, et eutanaasiat ei saa liigitada mõrva alla. «Eutanaasia annab inimestele võimaluse puhata. Küll ma tean, kui minu jaoks saab küllalt. Mul on need paberid olema,» rääkis sportlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles