Eestlanna võidutses Soomes MMA võistlusel

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helin Paara
Helin Paara Foto: Facebook/3D Treening

Laupäeval Soomes Imatras toimunud sportliku vabavõitluse võistluselt Carelia Fight XII tõi võidu koju Helin Paara, kes alistas vastase teises raundis sirge käelukuga. 

Paara vastane oli temast pikem soomlanna Kerttu Kouki. «Olin rohkem närvis kui tavaliselt. Matš oli raske,» kommenteeris Paara. «Plaanisn minna lööma, aga ei saanud rütmi kätte. Siis otsustasin vastasega maha minna, mis ka õnnestus.»

Esimeses raundis oli lõpetus lähedal - Paara suutis peale panna küljelt kägistuse, kuid vastane alla ei andnud. Sama võtet proovis Paara ebaõnnestunult ka teises raundis. Raundi lõpus otsustas Paara rünnata kätt. Võit saabus sirge käelukuga napid kaks sekundit enne raundi lõppu.

«Püstivõitlusega ei jäänud ma rahule, aga maasvõitlus töötas,» võtts Paara lahingu kokku.

Ülejäänud Eesti võitlejad olid sunnitud vastu võtma kaotuse. Kaupo Kokamägi (kergkaal) kaotas kohtunike jagatud otsusega Joel Arolainelile. Ergo Salus (keskkaal) pidi alla vanduma teises raundis Venemaa võitlejale Rudolf Markosyanile ja Tambet Kajak (kergkeskkaal) kaotas kohtunike jagatud otsusega soomlasele Kevin Nieminenile.

Järgmise sammuna ootavad Eesti vabavõitlejaid ees Euroopa meistrivõistlused, mis toimuvad novembrikuus Prahas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles