Kas endine suure kolmiku liige kukutab nende ülemvõimu?

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine FC Barcelona ja Müncheni Bayerni peatreener Pep Guardiola loodab nüüd suuri tegusid teha Manchester Cityga.
Endine FC Barcelona ja Müncheni Bayerni peatreener Pep Guardiola loodab nüüd suuri tegusid teha Manchester Cityga. Foto: SCANPIX

Euroopa klubivuti kõige mainekamat sarja ehk Meistrite liigat on juba aastaid valitsenud peaasjalikult kolm klubi: Madridi Real, FC Barcelona ja Müncheni Bayern. Tänavu üritab nendega vähemalt samale tasemele kerkida pururikas Manchester City. Endise Barcelona ja Bayerni juhendaja Pep Guardiola endale meelitanud inglased on tõenäoliselt peamine jõud, kes võiks senised võimutsejad paika panna.

Suur kolmik on omavahel ära jaganud neli viimast tiitlit: Bayern võidutses 2013., Barcelona 2015. ning Real 2014. ja 2016. aastal. Seega on nüüd omakorda Madridi klubil võimalus tõusta esimeseks tiimiks, kes pärast Meistrite liiga formaadi reformi 1992. aastal suutnud tiitlit kaitsta.

Postimees heitis täna algava Meistrite liiga põhiturniiri eel pilgu meeskondadele, kes hakkavad eeldatavalt läbi hooaja tooni andma ning kelle seast peaksid tulema ka 3. juunil Cardiffis peetava finaali osalised.

Suur kolmik

Jätkuvalt on Euroopas kolm suurt klubi, kelle hooaja edukuse mõõdupuuks on Meistrite liiga. Nii Reali, Barcelona kui ka Bayerni jaoks on selge, et vaid koduse tiitliga piirdumine tähendab, et kõige tähtsam eesmärk on jäänud täitmata. Hooaja võib kordaläinuks lugeda ainult juhul, kui pea kohale saab tõsta Meistrite liiga karika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles