Video: pime jalgpallur lõi olümpial tõelise iluvärava

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Behzad Zadaliasghar (punases)
Behzad Zadaliasghar (punases) Foto: Ekraanitõmmis videost

Paraolümpial lõi Iraani pime jalgpallur Behzad Zadaliasghar tõelise iluvärava ning juhtis oma koondise 2:0 võiduni Maroko üle.

Zadaliasghari värav viis Iraani Maroko vastu 2:0 juhtima. Iraanlane sai palli keskväljal ja asus pikemalt mõtlemata rünnakule. Lionelmessilikult mängis ta üle kõik neli vastasmeeskonna väljakumängijat ning lõi palli püüdmatult värava vasakusse nurka. Mees sai kohe ka ise aru, et see oli iluvärav ning lasi oma emotsioonid valla.

Kuidas mängitakse pimedate jalgpalli?

Muidu jalgpall nagu jalgpall ikka, eesmärk vastasest rohkem väravaid lüüa, ent ühes võistkonnas on vaid viis mängijat ja nad on kas täiesti või osaliselt pimedad (selle järgi on võistlusklassid – toim). Väljak on väiksem ja ümbritsetud kõrgema äärega. Mänguvahend on samuti eriline, see teeb heli, mille järgi mängijad reageerivad. Väljakumängijaid juhendavad spetsiaalne juhendaja ning väravavaht, kes on nägijad. Ja publik peab vaikselt olema, muidu ei suuda mängijad palli asukohta kindlaks teha. Jalgpallurite pallivalitsemine on kohati imeline, näeb uskumatuid triblinguid ja ilusaid väravaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles