Kümmel saavutas Rõbinski MK-etapil üheksanda koha

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anti Saarepuu
Anti Saarepuu Foto: Raigo Pajula

Rõbinskis toimuval murdmaasuusatamise MK-etapil oli täna kavas vabatehnika sprint. Eestlastest saavutas Venemaal parima koha Peeter Kümmel, kes lõpetas võistluse üheksanda kohaga.

Teise eestlasena poolfinaali jõudnud Timo Simonlatser sai kokkuvõttes 12. koha. Anti Saarepuu saavutas kokkuvõttes 13. koha. Eelsõidus näitas Saarepuu koguni viiendat aega.

Võistluse võitis kodupubliku rõõmuks Aleksei Petuhhov, kes edestas norralasi Ola Vigen Hattestadi ja Anders Glörsenit.

Naiste võistluses läks kaksikvõit Sloveeniasse. Esikoha teenis Rõbinskis Vesna Fabjan ning teisena jõudis üle finišijoone Katja Visnar. Kolmandana jõudis poodiumile poolatar Justyna Kowalczyk. Esikuuikusse mahtusid veel kolm itaallannat: Magda Genuin, Arianna Follis ja Marianna Longa. Eesti naisi Venemaal stardis ei olnud.

Meeste võistluse lõppseis:

1. Aleksei Petuhhov (Venemaa)

2. Ola Vigen Hattestad (Norra)

3. Anders Glörsen (Norra)

4. Martin Jaeger (Šveits)

5. Nikolai Morilov (Venemaa)

6. Josef Wenzl (Saksamaa)

7. Öystein Pettersen (Norra)

8. Federico Pellegrino (Itaalia)

9. Peeter Kümmel

...

12. Timo Simonlatser

13. Anti Saarepuu

33. Kein Einaste

41. Eeri Vahtra

Naiste võistluse lõppseis:

1. Vesna Fabjan (Sloveenia)

2. Katja Visnar (Sloveenia)

3. Justyna Kowalczyk (Poola)

4. Magda Genuin (Itaalia)

5. Arianna Follis (Itaalia)

6. Marianna Longa (Itaalia)

7. Laure Barthelemy (Prantsusmaa)

8. Anastassia Dotsenko (Venemaa)

Võistluse käik:

-

Naiste esimesest veerandfinaalist pääsesid edasi sloveenlanna Katja Visnar ja sakslanna Denise Herrmann.

-

Naiste teisest veerandfinaalist pääsesid edasi poolatar Justyna Kowalczyk ja prantslanna Laure Barthelemy

-

Naiste kolmandast veerandfinaalist said edasi itaallannad Arianna Follis ja Marianna Longa

-

Naiste neljandast veerandfinaalist pääsesid edasi poolfinaali sloveenlanna Vesna Fabjan ja venelanna Svetlana Nikolajeva

-

Naiste viiendast veerandfinaalist pääsesid edasi itaallanna Magda Genuin ja venelanna Anastassia Dotšenko

-

Ajaga pääsesid poolfinaali teises veerandfinaalis kolmanda koha saanud venelanna Jelena Soboleva ja neljanda koha saanud venelanna Natalja Iljina

-

Naiste esimese poolfinaali koosseis: Visnar, Kowalczyk, Longa, Barthelemy, Herrmann, Soboleva. Naiste teise poolfinaali koosseis: Fabjan, Genuin, Follis, Dotsenko, Nikolajeva, Iljina

-

Meeste esimeses veerandfinaalis saavutas Peeter Kümmel teise koha ja pääses poolfinaali. Esimese veerandfinaali võitis venelane Nikolai Petuhhov

-

Meeste teisest veerandfinaalist pääsesid edasi norralane Ola Vigen Hattestad ja venelane Nikolai Morilov

-

Kolmandast veerandfinaalist pääsesid edasi poolfinaali sakslane Josef Wenzl ja itaallane Fedrico Pellegrino. Saarepuu sai sõidus kolmanda koha ning seega peab ta lootma, et sõit oli piisavalt kiire, praeguse seisuga pääseks Saarepuu ajaga poolfinaali, kuid kaks veerandfinaali on veel ees ootamas.

-

Neljandast veerandfinaalist pääsesid edasi norralane Anders Glörsen ja austerlane Bernhard Tritscher

-

Viiendas veerandfinaalis jõudis esimesena üle lõpujoone Timo Simonlatser ning jõudis seega poolfinaali. Teisena sai edasi šveitslane Martin Jaeger. Viies veerandfinaal oli väga kiire ja ajaga said edasi poolfinaalidesse kolmanda koha saanud venelane Mihhail Devjatarov ning norralane Oystein Pettersen.

-

Meeste esimese poolfinaali koosseis: Petuhhov, Hattestad, Morilov, Kümmel, Pellegrino, Devjatiarov. Meeste teise poolfinaali koosseis: Glörsen, Wenzl, Simonlatser, Jaeger, Tritscher, Pettersen.

-

Naiste esimesest poolfinaalist pääsesid edasi Justyna Kowalczyk ja Katja Visnar

-

Naiste teisest poolfinaalist pääsesid edasi Magda Genuin ja Vesna Fabjan

-

Ajaga said finaali Marianna Longa ja Arianna Follis

-

Naiste finaali koosseis: Genuin, Kowalczyk, Visnar, Fabjan, Longa, Follis

-

Meeste esimeses poolfinaalis ei läinud kõige paremini Peeter Kümmelil, kes kukkus ja pidi leppima viienda kohaga. Seega tal finaali asja ei ole. Otse pääsesid finaali Aleksei Petuhhov ja Ola Vigen Hattestad

-

Meeste teises poolfinaalis jäi Simonlatser kindlalt viimaseks. Simonlatser sõitis pool maad grupi keskel, kuid jäi siis maha ning tuli kuuendana üle lõpujoone. Kohaga said finaali Anders Glörsen ja Josef Wenzl

-

Ajaga said finaali Nikolai Morilov ja Martin Jaeger

-

Meeste finaali koosseis: Petuhhov, Glörsen, Wenzl, Hattestad, Jaeger, Morilov

-

Naiste võistluses võtsid sloveenlannad kaksikvõidu. Esikoha saavutas Vesna Fabjan ning teine oli Katja Visnar. Kolmandana jõudis poodiumile Justyna Kowalczyk.

-

Meeste võistluses teenis esikoha kodupubliku rõõmuks Aleksei Petuhhov. Teiseks tuli Ola Vigen Hattestad ja kolmandaks Anders Glörsen.

-

Võistlus läbi!

Eelsõidud:

Meeste eelsõidus näitas eestlastest parimat minekut Anti Saarepuu, kes sõitis välja viienda aja. Edasi veerandfinaalis pääsesid eestlastest veel Peeter Kümmel ja Timo Simonlatser, kes sõitisd välja vastavalt 10. ja 22. aja. Kein Einaste sai kokkuvõttes 33. ja Eeri Vahtra 41. koha.

Parimat minekut näitas eelsõidus venelane Aleksei Petuhhov, kes edestas norralast Anders Glörsenit ja šveitslast Martin Jaegerit.

Kümmel läheb esimeses veerandfinaalis vastamisi Petuhhovi, šveitslase Christoph Eigenmanni, itaallase Fulvio Scola ning venelaste Aleksandr Slavutski ning Anton Gafaroviga.

Saarepuu stardib kolmandas veerandfinaalis ning tema vastasteks on sakslane Josef Wenzl, itaallane Federico Pellegrino, sakslane Daniel Heun, venelane Andrei Feller ja itaallane Loris Frasnelli.

Simonlatser tuleb rajale viimases ehk viiendas veerandfinaalis. Lisaks temale on viiendas veerandfinaalis šveitslane Martin Jaeger, itaallane David Hofer, norralane Oystein Pettersen, venelane Mihhail Devjatiarov ja sakslane Tobias Angerer.

Naiste eelsõidus näitasid parimat minekut sloveenlannad. Kiireima aja sõitis välja Katja Visnar ning Vesna Fabjan kaotas talle 2,49 sekundiga. Kolmanda koha sai eelsõidus itaallanna Magda Genuin. Eestlannasid Rõbinskis stardis ei olnud.

Meeste eelsõidu tulemused:

1. Aleksei Petuhhov (Venemaa) 2.29,82

2. Anders Glörsen (Norra) +0,74

3. Martin Jaeger (Šveits) +1,69

4. Nikolai Morilov (Venemaa) +2,12

5. Anti Saarepuu +2,34

6. Josef Wenzl (Saksamaa) +3,15

7. Ola Vigen Hattestad (Norra) +4,19

8. David Hofer (Itaalia) +4,27

...

10. Peeter Kümmel +4,62

22. Timo Simonlatser +5,81

33. Kein Einaste +7,67

41. Eeri Vahtra +8,48

Naiste eelsõidu tulemused:

1. Katja Visnar (Sloveenia) 2.52,01

2. Vesna Fabjan (Sloveenia) +2,49

3. Magda Genuin (Itaalia) +4,16

4. Justyna Kowalczyk (Poola) +5,43

5. Marianna Longa (Itaalia) +6,21

6. Arianna Follis (Itaalia) +6,25

7. Laure Barthelemy (Prantsusmaa) +6,56

8. Anastassia Dotšenko (Venemaa) +6,78

Kohasõidud algavad Rõbinskis kell 12.30. Postimees.ee toob sõitude tulemused lugejateni. Meeste veerandfinaalid algavad 12.50.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles