Pekingi odaviske olümpiahõbe jäi järeltestmisel medalist ilma

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Abakumova
Maria Abakumova Foto: Vladimir Smirnov/Vladimir Smirnov/TASS

Pekingi olümpial odaviskes hõbemedali võitnud venelanna Maria Abakumova on järjekordne sportlane, kes dopinguproovide järeltestimisel oma medalist ilma jääb. Koos temaga avalikustati nelja Venemaa sportlase nimed, kes on Pekingi või Londoni mängudel dopingut tarvitanud.

30-aastane venelanna Abakumova viskas Pekingis rahvusrekordi 70.78 ning võitis hõbeda, olümpiavõitjaks tuli toona tšehhitar Barbora Špotáková 71.42ga. Uus hõbemedalist on nüüd sakslanna Christina Obergföll, pronksile tõusis britt Goldie Sayers.

Venemaa kaotab ka meeste 4x400 meetri teatejooksu Pekingi pronksmedali, sest teatenelikusse kuulunud Deniss Alekseev on järeltestimises vahele jäänud. Tema pärast peavad medali tagastama veel ka Maksim Dõldin, Vladislav Frolov ning Anton Kokorin. Pronksile tõuseb Suurbritannia teatenelik.

Kolmas vahelejääja oli Venemaa pikamaajooksja Inga Abitova, kes tuli Pekingis 10 000 m jooksus kuuendaks. Neljandana avalikustas ROK 2012. aastal Londonis positiivse dopinguproovi andnud trekiratturi Jekaterina Gnidenko nime. Tema oli keirinis kaheksas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles