Eesti Jalgpalli Liit lõpetas koostöö Magnus Pehrssoniga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson teisipäevasel mängul Bosnia ja Hertsegoviina vastu
Magnus Pehrsson teisipäevasel mängul Bosnia ja Hertsegoviina vastu Foto: SCANPIX

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) ja koondise peatreener Magnus Pehrsson lõpetasid vastastikusel kokkuleppel koostöö.

«Kohtusin eile Magnusega, arutasime kujunenud olukorda detailselt ja leppisime kokku, et lõpetame koostöö. Tänasin teda ligi kolme aasta jooksul tehtud töö eest,» lausus Ateenas UEFA kongressil viibiv EJLi president Aivar Pohlak.

«Otsustasime pärast olukorra põhjalikku analüüsimist koos, et Eesti koondise jaoks on praegu parim, kui lõpetame koostöö. Tänan koondise mängijaid, personali ja jalgpalliliitu väga hea meeskonnatöö ja pühendumuse eest neil aastatel. Tahan toetuse ja kirgliku kaasaelamise eest tänada kõiki Eesti jalgpallifänne,» märkis Magnus Pehrsson.

«Eesti jalgpall üldiselt ja eriti Eesti koondis jäävad elu lõpuni mu südamesse. Jälgin nüüd seda kõike distantsilt ja loodan väga, et Eesti saab olema edukas nii lühikeses kui ka pikas perspektiivis,» jätkas ta.

Koondise kapten Ragnar Klavan tänas samuti Pehrssoni tehtud töö eest. «Mõistan, et kui viimased mängud ei ole rõõmu valmistanud, siis on raskem rääkida positiivsest, aga aus on tuua välja: professionaalsus, mida Magnus meieni tõi, oli midagi uut. Tema taktikaline ettevalmistus, põhjalikkus, vastaste ja oma mängu analüüs väärivad esile toomist.»

«Magnus oli õige valik, samamoodi on õige praegune otsus. Tuleb sellest perioodist kaasa võtta see, mis oli hästi. Et edasi minna, peame end mänguväljakul tõestama,» lisas Klavan.

Pehrsson alustas tööd koondise peatreenerina 2014. aasta alguses. Tema käe all pidas koondis 33 mängu, millest võideti 11, viigistati 8 ja kaotati 14. Selle aja jooksul lõi Eesti koondis 24 väravat, oma võrgust tuli korjata 37 palli. Viimaste aastate positiivsemate tulemustena võib välja tuua võidud Sloveenia, Norra, Leedu, Soome ja Gruusia üle ning viigid Islandi ja Rootsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles