14. Tamsalu-Neeruti suusamaratoni võitis Indrek Tobreluts

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelkõige laskesuusatajana tuntud Indrek Tobreluts.
Eelkõige laskesuusatajana tuntud Indrek Tobreluts. Foto: Raigo Pajula

Täna Virumaal peetud 14. Tamsalu-Neeruti maratoni finišijoone ületas esimesena Indrek Tobreluts.



Mees läbis 44 km ajaga 2:04:44. Tema järel tuli teiseks Kristjan Nurmsalu, ajaga 2:05:14. Kolmanda koha saavutas Priit Talves, lõpuaeg 2:05:17. Kiireim naine finišis oli Sirli Hanni, ajaga 2:24:49. Kokku registreerus pikale maratonile esialgsetel andmetel 697 suusatajat.

Lühemale 22 km rajale läks esialgsetel andmetel üle 200 suusataja. Esimesena jõudis finišisse M-15 klassis sõitnud Gregor Soodla Tartu Suusaklubist, ajaga 1:26:22.  22 km distantsi kiireim naine oli  Bormann-Eskor Irena , lõpuajaga 1:33:14,8.

Täna parimaks tunnistatud Indrek Tobrelutsu jaoks tuli võit üsna kergelt. „Esimesed 20km lonkisime, siis läksime koos Nurmsalu ja Talvesega teiste eest ära. Viimase 3km jooksul väsis Kristjan veidi ära ja sain kiirendades temast mööda ning nõnda see võit tuli,” rääkis mees, kes valmistub järgmisena Sõjaväelaste maailmameistrivõistlusteks.

Endine tippsuusataja ja Tartu Maratoni kahekordne võitja Ulvar Pavlov jäi maratoniga rahule. “Tore oli, kodune üritus ikkagi. Rada oli normaalne, mingeid probleeme ei tohtinuks seal kellelgi tekkida, kuigi iseenda tulemuse osas oleks võinud muidugi parem olla,” kommeteeris mees, kes lõpetas suusamaratoni ajaga 2:13:23.

14. Tamsalu-Neeruti suusamaraton on oli ühtlasi ka pikamaasuusatajate sarja EMT Estoloppet teiseks etapiks. Kokku koosneb sari kuuest osavõistlusest, millest järgmine toimub juba uue nädala laupäeval – 13. Alutaguse maraton saab alguse Pannjärve Tervisekeskuse juurest.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles