Viljandi Tulevik mängib järgmisel hooajal taas Eesti kõrgliigas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli esiliigas kindlustas juba seitse vooru enne hooaja lõppu kõrgliigasse tõusmise Viljandi Tulevik, kes alistas täna kodus 4:1 Infoneti duubelmeeskonna.

Tuleviku eest avas 41. minutil skoori Indrek Ilves, kuid 71. minutil Edgar Tur viigistas. Kodus mänginud Viljandi kindlustas võidu viimase tosina minutiga, kui esmalt oli täpne Kristen Kähr ja seejärel Janar Õunap. Teisel lisaminutil pani kohtumisele punkti Sander Post.

Tulevikul on nüüd tabelis 67 punkti ning nad pole veel liigavõitu kindlustanud, kuna aga kõrgliigasse ei saa tõusta seal mängivate meeskondade duublid ehk teisel, kolmandal ja neljandal tabelireal olevad FC Flora U21, Infonet II ja Levadia U21, oli enne tänast Tuleviku ainsaks konkurendiks neljandal tabelireal olev Maardu Linnameeskond. Tänase võiduga tagas Tulevik selle, et hoolimata tänasest 5:0 võidust Kohtla-Järve JK Järve üle pole Maardul enam võimalik viljandlasi järelejäänud seitsme mänguga püüda.

Tulevik mängis kõrgliigas ka mullu, ent siis jäädi tihedas heitluses viimaseks ja langeti tänavuseks hooajaks esiliigasse. Mulluse meeskonna tuumik õnnestus aga suuremalt osalt koos hoida ning seega näeb mulke tuleval hooajal taas kõrgseltskonnas. Nende asemele langeb esiliigasse Premium liiga viimane meeskond, kelleks on hetkeseisuga Rakvere Tarvas.

Premium liiga eelviimane meeskond ehk praeguse seisuga Pärnu Linnameeskond peab üleminekumänge esiliiga paremuselt teise iseseisva klubiga. Praegu hoiab sellest kohast 44 punktiga kindlalt kinni Maardu Linnameeskond, võimalused nendega võidelda on veel säilinud ka Tallinna Kalevil ja Tartu Santosel, kellel tabelis vastavalt 38 ja 37 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles