Henry Sildaru heitlus meestega ning eestlane MK-sarjas

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Sildaru (vasakul) koos kahekordse X-mängude pargisõidu pronksmedalisti James Woodsiga. Cardrona mängudel teenis Woods pargisõidus esikoha, Sildaru tegi esimesi katsetusi meeste konkurentsis.
Henry Sildaru (vasakul) koos kahekordse X-mängude pargisõidu pronksmedalisti James Woodsiga. Cardrona mängudel teenis Woods pargisõidus esikoha, Sildaru tegi esimesi katsetusi meeste konkurentsis. Foto: Henry Sildaru/Facebook

Eelmisel hooajal pargisõidus kõik tähtsamad võistlused võitnud freestyle-suusataja Kelly Sildaru alustas uut hooaega samast kohast, kus eelmine pooleli jäi, ehk võites. Lisaks kahele esikohale pargisõidus võidutses Kelly Sildaru Uus-Meremaal Cardrona mängudel ka rennisõidus. Samas paigas võttis juba meestega mõõtu kümneaastane Henry Sildaru.

Samal päeval, kui Kelly võitis enda esimese Rahvusvahelise Suusaliidu FISi võistluse rennisõidus, siis meeste konkurentsis sai sel alal oma võimeid proovida ka tema noorem vend Henry. 28 sportlase konkurentsis andis 48,7 punkti talle 20. koha. Võidu võttis 95,0 silmaga ameeriklane Taylor Seaton (tänavu pääses Seaton starti nii Aspeni kui ka Oslo X-mängudel, kus ta oli vastavalt 12. ja 9).

«Tegelikult oli vanusepiirang 13-eluaastat. Oli olemas aga klausel, et võimaluse korral antakse ka noorematele luba startida. Henry puhul tehtigi erand,» selgitas Tõnis Sildaru, kuidas tema 10-aastasel pojal õnnestus koos täismeestega võistelda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles