Kanter, Kupper ja Tammert võistlevad pühapäeval Aleksander Tammert seeniori mälestuseks (2)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kupper
Martin Kupper Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pühapäeval, 18. septembril võistlevad Sillamäe staadionil Eesti parimad kuulitõukajad ja kettaheitjad legendaarse kergejõustiklase ja treeneri Aleksander Tammert seeniori mälestuseks.

Sillamäel toimuval jõuproovil on kavas meeste kettaheide ja kuulitõuge. Kettaheites on kohal absoluutne Eesti paremik: Pekingi olümpiavõitja Gerd Kanter, Rio olümpia neljas ja Eesti käesoleva hooaja edetabelijuht Martin Kupper ning Ateena olümpiapronks vanameister Aleksander Tammert juunior. Tammert lubas isa mälestuseks kaasa teha ka kuulitõukes, kus on esikohapretendediks valitsev Eesti meister Kristo Galeta.

Tänavu täitub 50 aastat Aleksander Tammert seeniori võidust kuulitõukes Euroopa Mängudel, mis olid Euroopa juunioride meistrivõistluste eelkäijateks. Nimetatud saavutus on ka üheks Sillamäe võistluse ajendiks. Aleksander Tammert seenior oli ka esimene Eesti 18 meetri ületaja kuulitõukes, viiekordne Eesti meister ning Mexico olümpiahooajal 1968 tuli ta Nõukogude Liidu meistrivõistlustel hõbemedalile. Tema isiklik rekord kuulitõukes 19.41 on Eesti kõigi aegade edetabeli seitsmes tulemus ning siiani arvestatav tulemus.

Võistlused Sillamäe staadionil algavad pühapäeval, kell 14.00.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles