Kuidas kaotusest üle saada: eestlased räägivad, makedoonlased otsivad abi alkoholist

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Makedoonia Euroopa liiga mängus.
Eesti ja Makedoonia Euroopa liiga mängus. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Rumeenias Craiovas toimuvatel EM-valiksarja F-alagrupi turniiril kohtub Eesti võrkpallikoondis täna kell 17 vana tuttava Makedooniaga. Eestlastel on kahest mängust kirjas võit ja kaotus, makedoonlastel on võiduarve avamata.

Makedooniaga on Eesti viimase kahe aasta jooksul kohtunud korduvalt: eelmisel suvel kahel korral Euroopa liiga alagrupis (kust saadi kaks võitu) ning siis poolfinaalis, kus tuli vastu võtta kaotus. Selle suve Euroopa liiga finaalturniiril mindi taas vastamisi, seekord finaalis ja seekord võttis Eesti kindla revanši. Kättemaks eelmise suve eest on seega juba saadud ja tänasele kohtumisele minnakse vastu nagu igale teisele kohtumisele.

Makedoonia kindel liider on diagonaalründaja Nikola Gjorgiev (või Kuningas Niko nagu ta ennast Twitteris tutvustab), keda vaevab küll kuuldavasti vigastus ja avamängus Rumeenia vastu oli tema mäng sellest tugevalt häiritud nagu kinnitas Eesti koondise juhendaja Gheorghe Cretu. «Tal on mingi probleem selja ja õlaga ning ta ei saa normaalselt servidagi. Ilma temata pole Makedoonia mäng aga sama,» ütles Cretu.

Samas eilses kaotusmängus Tšehhiga tõi Gjorgiev juba meeskonna parimana 19 punkti. Tema pidurdamine on täna ka eestlaste esmane ülesanne, sest hoogu sattudes võib ta üksinda kohtumise saatuse otsustada.

Rumeenialt saadud 0:3 kaotuse järel läksid Makedoonia mängijad õhtul linnapeale ning leevendasid kaotusevalu alkoholiga. Suurt kasu sellest ei tõusnud, sest tšehhidelt saadi kätte vaid üks geim.

Eesti koondise mängijad käitusid pärast avakohtumises Tšehhilt saadud 0:3 kaotust teisiti: koondise kapteni Kert Toobali sõnul peeti õhtul hotellis omavahel maha mitmeid jutuajamisi ning räägiti asjad selgeks. Järgmisel päeval saadi Rumeeniast jagu 3:1. «Tundub, et meie meetod on ikka parem,» kommenteeris Toobal, kuuldes, kuidas käitusid makedoonlased.

Tänane mäng algab kell 17 ja Postimees näitab sellest otsepilti ning toob mängujärgsed kommentaarid lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles