Kanter võitis staadionirekordiga, Kupper teine

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: Tairo Lutter

Aleksander Tammert seeniori mälestuseks toimunud võistlustel püstitas Gerd Kanter kettaheites Sillamäe staadioni uue rekordi.

Täna Sillamäel toimunud kettaheitevõistluse võitis Kanter 63.28ga. Teiseks tulnud Martin Kupper heitis 59.28 jättes kolmandale kohale vanameister Aleksander Tammerti tulemusega 57.42. Meeste kuulitõuke võitis Ats Kiisa tulemusega 15.37. Aleksander Tammert teenis teise koha tulemusega 14.24.

Tänavu täitub 50 aastat Aleksander Tammert seeniori võidust kuulitõukes Euroopa Mängudel, mis olid Euroopa juunioride meistrivõistluste eelkäijateks. Nimetatud saavutus oli ka üheks Sillamäe võistluse ajendiks. Aleksander Tammert seenior oli ka esimene eestlane, kes kuulu tõuganud ple 18 meetri.

Viiekordne Eesti meister Aleksander Tammert seenior tuli Mexico olümpiahooajal 1968. aastal Nõukogude Liidu meistrivõistlustel hõbemedalile. Tema isiklik rekord kuulitõukes 19.41 on Eesti kõigi aegade edetabeli seitsmes tulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles