Tragöödia varjutas Rio paraolümpiamängude viimaseid päevi

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bahman Golbarnezhad enne kukkumist.
Bahman Golbarnezhad enne kukkumist. Foto: AP/Scanpix

JALGRATTASPORT. Eesti aja järgi ööl vastu esmaspäeva lõppenud Rio paraolümpiat jäi varjutama Iraani ratturi Bahman Golbarnezhadi surm laupäeval meeste C4/C5 klassi grupisõidus. 48-aastane Golbarnezhad on läbi ajaloo esimene paraolümpiamängudel võistluste ajal surma saanud sportlane. Suveolümpial juhtus selline kurb sündmus viimati 1960. aastal Roomas, kui 100 km meeskondliku temposõidu ajal hukkus taanlane Knud Enemark Jensen.

Koletu tragöödia täpsemate põhjuste väljaselgitamiseks alustati politseiuurimist. Praegu on kindel vaid see, et kogu lugu on üsna segane ja ühest põhjust Golbarnezhadi surma kohta ei saa välja tuua. Iraani paraolümpiakomitee kinnitusel kukkus Golbarnezhad grupisõidu esimesel ringil kohaliku aja järgi kella 10.35 paiku, olles parajasti kurvilisel laskumisel. Arstid andsid talle esmaabi ja valmistusid teda haiglasse toimetama, kui iraanlast tabas infarkt. Esialgu oli tundunud, et Golbarnezhadiga on kergest peavigastusest hoolimata kõik enam-vähem korras.

«See on kogu paraolümpialiikumise ja -mängude tõeliselt traagiline päev. Rio paraolümpiamängud olid seni kulgenud hiilgavalt, aga Golbarnezhadi traagiline juhtum heidab nendele paratamatult varju,» ütles rahvusvahelise paraolümpiakomitee president Sir Philip Craven The Guardiani vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles