Sarivägistaja kandideerib NFLi Kuulsuste Halli

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darren Sharper.
Darren Sharper. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal tehti teatavaks nimed, kes kandideeriv ameerika jalgpalliliiga NFLi Kuulsuste Halli. Kokku on nimekirjas 94 endist mängijat ja treenerit. Suurimaks skandaaliks on Darren Sharperi nimekirja sattumine. Karjääri jooksul viiel korral Tähtede mängule jõudnud mees kannab parasjagu vägistamiste ja narkootikumidega seotud vahejuhtumite eest 18 aasta pikkust vanglakaristust.

Aastatel 1997 kuni 2010 NFLis mänginud Sharper lisati kandidaatide nimekirja ka mullu, kuid siis ei saanud ta hääletusel ühtegi toetushäält, kirjutab Huffington Post.

Ka eelmisel aastal sai 2010. aastal New Orleans Saintsi ridades Super Bowli võitnud Sharperi kandidaatide sekka nimetamine kriitikat, kuid tänavu on mees taas listis. Kuulsuste Halli kodulehe teatel lisatakse kandidaatide sekka sportlaseid ja treenereid, kes on profikarjääri lõpetanud vähemalt viis aastat tagasi ning see on ka ainus kriteerium.

Neljas erinevas USA osariigis vägistamiste ja narkootikumidega seotud rikkumiste eest karistada saanud Sharper eemaldati pärast kohtus sarivägistajaks tunnistamist oma ülikooli (College of William ja Mary) Kuulsuste Hallist.

NFLi Kuulsuste Halli uued liikmed saavad selgeks veebruaris, kui koguneb komitee, kes asub kandidaatide vahel hääletama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles