Kuidas oma lapsest tippsportlane teha?

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Howard Frier (keskel) noorte korvpallurite põrgatamisoskust arendamas.
Howard Frier (keskel) noorte korvpallurite põrgatamisoskust arendamas. Foto: Nadia Kasjanenko

Ammu on möödas ajad, kui lapsed omapäi või koguni vanemate teadmata mõnes trennis käisid või isekeskis tänavatel hoovisporti harrastasid. Eestis on pigem probleem, et lapsed ei tee piisavalt sporti ega taha sportlaseks saada, ent on neidki, kes vanemate ja eratreenerite abiga tippu pürgivad.

Kõrvalseisjad kipuvad seda teinekord hukka mõistma: öeldakse, et vanemad viivad laste kaudu ellu iseenda teostumata jäänud unistusi. Mõnigi treener aga rõhutab, et  tõenäolisemalt jõuavad tippu just need, kes kasutavad eratreenerite abi.

Kümnevõistluse olümpiavõitja Erki Nool, kel on omanimeline kergejõustikukool ning kelle pojad samuti isa eeskujul spordiga tegelevad, ütleb, et pigem on inimeste huvi oma võsukeste tegemiste osas kasvav trend. «Kogu ühiskond liigub selles suunas, et lapsevanemad tegelevad lastega üha enam. See kõlab ehk irooniliselt, aga kui lapsevanemat ei huvita tema laspee tegemised, siis miks peaks treenerit huvitama? Meil kiputakse rääkima negatiivses toonis, et on sportlastel nii-öelda pereprojektid, aga see ongi normaalne,» leiab Nool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles