Eesti veepalliseeniorid võitsid Euroopa meistrivõistlustel pronksi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kalevi veepallimeeskond
Tallinna Kalevi veepallimeeskond Foto: Swimming.ee

Horvaatias, Rijekas lõppenud Euroopa meistrivõistlustel veepallis saavutas Eesti meeskond Tallinna Kalev vanuseklassis 60+ kolmanda koha.

Kui esimeses mängus jäädi dramaatiliselt alla itaallastele, siis teises mängus võeti võit SV Cannstatt üle Saksamaalt. Esimesel veerandajal avas meie skoori Ants Mäelt. Teisel veerandajal oli kahel korral täpne Vitali Beskrovnõi ja ühe varava lisas Sergiy Kolthochikhin ning poolajale mindi juba Eesti meeskonna 4:0 juhtimisel. Kolmandal veerandajal said käe valgeks ka sakslased, kui Helmut Rometsch viskas skooriks 4:1. 52 sekundit enne veerandaja lõppu viskas Anatoli Skatškov värava, viies Eesti meeskonna juhtima 5:1.

Kahjuks eemaldati 32 sekundit enne veerandaja lõppu 20 sekundiks Hannes Nigul ning sakslased kasutasid ülekaalu ära ning veerandaeg lõppes tulemusega 5:2. Viimasel veerandajal visati vaid üks värav kui resultatiivne oli Hillar Kangur. Eesti meeskonnale igati teenitud võit tulemusega 6:2, vahendab swimming.ee.

Kolmandas ringis tuli vastamisi minna sakslaste SV Neptun Berliniga. Mäng saadi kohe hästi käima ja teisel veerandajal juhiti Anatoli Skatškovi ühest ja Israfil Vasylkini kahest tabamustest juba 3:0. Veerandaja lõpetas Anatoli Skatškovi täpne karistusvise, mis märkis seisuks 4:1. Kolmandal veerandajal ühtegi väravat ei visatud. Neljandal veerandajal olid korra täpsed mõlema meeskonna mängijad, mille tulemusena jäi lõppskooriks 5:2 Eesti meeskonna kasuks. Statistika huvides olgu öeldud, et meie meeskonna viimase värava viskas taas Anatoli Skatškov.

Peale päevast puhkepausi mindi viimases eelringi voorus vastamisi tugeva SC Düsseldorf 98-ga ning vastu tuli võtta kaotus 6:10. Võrdset mängu oli kuni esimese veerandaja lõpuni, kui oldi kaotusseisus 2:3. Mõlemad meie väravad viskas Anatoli Skatškov. Teise veerandaja lõpuks oldi juba kaheväravalises kaotusseisus 3:5. Meie poolt oli skoorinud Israfil Vasylkin. Kolmandas veerandaeg jäi viiki 2:2. Meie väravad viskasid Vitali Beskrovnõi ja Ants Mäelt. Neljandal veerandajal suutis kolmele sakslaste väravale vastata ühe väravaga Aleksandr Batištšev, mis märkiski lõppseisuks 6:10.

Peale eelringi mänge platseerus meie meeskond kolmandale kohale, mis tähendas otse pronksimatši eelringi neljanda SV Neptun Berliniga, keda eelringis oldi võidetud 5:2. Mäng kujunes suhteliselt ühepoolseks, kui kolmanda veerandaja lõpuks juhtis Eesti meeskond tänu Sergei Sakharovi, Anatoli Skatškovi, Ants Mäelti ja Vitali Beskrovnõi väravatest 4:0. Viimasel veerandajal skoorisid korra sakslased ning tulemusega 4:1 olid meie mehed välja teeninud Euroopa meistrivõistluste pronksmedalid.

Finaalis sai üllatuskaotuse SC Düsseldorf 98, kes jäi 3:4 alla Itaalia meeskonnale Eurosporting. Kusjuures võiduvärava viskasid itaallased 8 sekundit enne mängu lõppu. Samade meeskondade eelringi kohtumises olid olnud edukamad sakslased 9:6.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles