Ragnar Klavan ja Liverpool on kõrgliiga kõige paremas füüsilises vormis?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli ja Arsenali kohtumine. Ragnar Klavan (vasakul) võitleb Alexis Sancheziga.
Liverpooli ja Arsenali kohtumine. Ragnar Klavan (vasakul) võitleb Alexis Sancheziga. Foto: SCANPIX

Kui Jürgen Klopp 2015. aastal poole hooaja pealt Liverpooli juhendamise üle võttis, pani ta treeningutel palju rõhku mängijate füüsilise vormi arendamisele. Stiilimuutus mänguplaanis tähendas ka seda, et mängijad muutusid väljakul silmnähtavalt aktiivsemaks. Inglismaa kõrgliiga viie mänguvooru järel avaldatud statistika tõestab, et Liverpooli mängijad jooksevad rohkem kui konkurendid.

Liverpooli mängijad on viie Premier League’i mänguga jooksnud 582 kilomeetrit, tabeli teine koht on Manchester City mängijate käes (571 km), kolmandal positsioonil on Tottenham (566 km).

Kuigi on teada-tuntud tõsiasi, et pallita mängivad võistkonnad peaksid väljakul rohkem tööd tegama ning seega ka rohkem jooksma, pole esikolmiku võistkonnad kindlasti need, kes enamuse mänguajast palli taga ajaks, pigem vastupidi. Samas hoidis neljandal kohal olev Burnley (564 km) kohtumises Liverpooli vastu palli kõigest 19 protsenti mängu ajast ning suutis ka võidupunktid kirja saada.

Tabeli põhjast võib leida aga tippklubi Manchester Unitedi, kelle mängijad on viie matši jooksul läbinud 527 kilomeetrit – vahe Liverpooliga on koguni 55 kilomeetrit. Ragnar Klavani koduklubi eesotsas olemine ei tohiks olla üllatus ka peatreener Klopile, kuna pärast 2:1 võidumängu Chelsea üle rõhutas ta väljakul pidevalt liikumises olemise tähtsust.

«Kaitsesime meeskondlikult ning hoidsime palli. Esimene poolaeg oli intensiivne, ma isegi ei tea, kui palju mängijad kokku jooksid. Kõik on kinni liikumises – lihtsas jalgpallis,» rääkis Liverpooli peatreener eelmisel nädalal.

/ Twitter
/ Twitter Foto: twitter
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles