Contador: kui ma ei usuks, et olen võimeline Touri võitma, lõpetaksin karjääri

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberto Contador eelmise koduklubi Tinkoff särgis.
Alberto Contador eelmise koduklubi Tinkoff särgis. Foto: SCANPIX

2007. ning 2009. aastal Tour de France’i võitnud jalgrattur Alberto Contador on 33-aastaselt jätkuvalt enesekindel, uskudes, et on võimeline veel Prantsusmaa velotuuril triumfeerima. Usku sellesse sisendab talle ka meeskonnavahetus – tulevast hooajast pedaalib ta Trek-Segafredo värvides.

«Jäin tänavuse hooajaga rahule. Võitlesin enamustes sõitudes poodiumikoha eest. Tour ja Vuelta läksid küll aia taha,» tunnistas Contador siiski mõningast pettumust, kuna just Prantsusmaa velotuur oli tema tänavuse hooaja põhieesmärgiks. Prantsusmaa velotuuri hispaanlane katkestas, Vueltal lõpetas ta neljandana.

Contador peab end ratturiks, kes on võimeline hästi sõitma terve aasta vältel. Tal ei ole vaja vaid ühele tuurile või ühepäevasõidule keskenduda. Sellest hoolimata on ta jällegi seadnud endale tuleva hooaja põhieesmärgiks Tour de France’i.

«Kui ma ei usuks, et olen jätkuvalt võimeline Tour de France’i võitma, lõpetaksin karjääri. Kui ma ei ole enam rattamaailma tipus, siis on õige hetk lõpetada,» jätkas hispaanlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles