Tantsud alaliitude presidenditoolide ümber

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Erakogu

Vehklemisliidus käiv absurdi mõõtmetes võimuvõitlus pole kellelgi üllatus. Suure tõenäosusega peetakse veel enne detsembris toimuvaid alaliidu presidendi ja juhatuse valimisi maha mitu tulist lahingut ning võitjaks tuleb see, kes suudab vastase fantoomklubide registreerimisel üle kavaldada. Presidendi ja juhatuse valimised ootavad ees veel mitmeski teises suures alaliidus, kuid sellisest sõjaseisukorrast nagu vehklejatel pole mujalt kuulda.  

Ilmselt pälvib enim tähelepanu korvpalliliidus toimuv. Veel üsna hiljuti räägiti kuluaarides kindlas kõneviisis sellest, et neli aastat alaliitu vedanud poliitik Jüri Ratas ei soovi teiseks ametiajaks kandideerida. Kuuldavasti on tema meelsus aga viimasel ajal muutumas ning sellel teemal vesteldes jättis ta kõik otsad lahti. 

«Praegu ma sellele ei mõtle ja vaevalt ma enne oktoobri lõppu mingeid otsuseid langetan. Praegu on korvpallis tähtsamaidki asju, näiteks meistriliiga hooaja käivitamine ja saja kooli projekt,» sõnas Ratas ja lisas, et viimasel ajal kulus tema energia Eesti rahvuskoondise EM-valikturniiril osalenud Eesti koondisele.

Ratase jutust võis siiski välja lugeda, et kergekäeliselt ta jätkamisotsust ta ei langeta. «Olen sellele tööle panustanud iga päev kolm-neli tundi isiklikku aega. See kõik on tulnud perekonna arvelt,» märkis ta. «Jätkamine või loobumine tähendab igal juhul rasket otsust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles