Rooma linnapea tõmbas olümpialootustele kriipsu peale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virginia Raggi.
Virginia Raggi. Foto: SCANPIX

Rooma loobub soovist korraldada 2024. aasta suveolümpiamängud, sest linnapea Virginia Raggi ei andnud plaanile oma toetust. Itaalia pealinn kandideeris ka 2020. aasta suvemängude korraldajaks, kuid siis tõmbas kavatsusele pidurit toonane peaminister Mario Monti, tuues põhjuseks Itaaliat tabanud finantskriisi.

Sky teatel pole juunis pealinnas võimule tulnud Raggi kunagi saladust teinud, et on olümpiamängude Roomas korraldamise vastu. Tema sõnul ägab linn niigi suure võlakoorma all ega suuda endale lubada nii suurt investeeringut, mida mängude õnnestumiseks vaja oleks. Seejuures toetas Rooma kandidatuuri praegune peaminister Matteo Renzi, kes avaldas ka linnapea valimiskampaania ajal lootust, et tal õnnestub Raggi ümber veenda.

Raggi otsuse taga võib olla ka asjaolu, et 2014. aastal paljastati süsteemne korruptsioonivõrk, millesse olid haaratud paljud Rooma poliitikud, ametnikud ja ärimehed. Sestap ei ole endiselt kindel, kas linn suudaks olümpiaga seotud töid läbipaistvalt ellu viia.

Kuna Itaalia olümpiakomitee presidendi Giovanni Malago väitel vajanuks Rooma kandidatuur kindlasti linnavalitsuse toetust, jääb 2024. aasta suvemängudele kandideerima kolm linna – Los Angeles, Pariis ja Budapest. Rahvusvaheline Olümpiakomitee langetab korraldajalinna osas otsuse järgmise aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles