Eluaegset keeldu kandev Marek Kalmus kutsuti taas lavale, Eesti Antidoping sekkus

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Kalmus
Marek Kalmus Foto: Raigo Pajula

Dopingu tarvitamise eest eluaegset võistluskeeldu kandev kulturist Marek Kalmus kutsuti demonstratsioonesinejana esinema 1. oktoobril Salme Kultuurikeskuses toimuval võistlusel Pure Elite Estonia. Nüüd tundub, et Kalmus lavale siiski astuda ei saa. 

Marek Kalmusele saadeti kiri ka Eesti Antidopingu juhatuse liikme Elina Kivinuki poolt, kes tõi välja, et eluagset keeldu kandval Kalmusel ei ole õigust areenile astuda.

«Lp Marek Kalmus, Eesti Antidopinguni on jõudnud informatsioon, et kavatsete osaleda 1. oktoobril 2016 võistlustel «Pure Elite Estonia». Tuginedes Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu juhatuse otsustele ja Eesti dopinguvastastele reeglitele, kinnitame, et Teil on jätkuvalt kehtiv eluaegne võistluskeeld (määratud 14. jaanuaril 2009, sest olite selleks ajaks andnud kolm positiivset dopinguproovi). Kuigi Teil on Eesti dopinguvastaste reeglite järgi võimalik osa võtta kohalikest võistlustest, mida ei ole heaks kiitnud maailma dopinguvastasele koodeksile allakirjutaja, peame Teie võistlemist ebaeetiliseks,» kirjutas Kivinukk Kalmusele.

Kivinukk märkis kirjas, et Kalmus võib jagada ka omapoolset vaatenurka ning Kalmus märkiski, et ta ei kavatsenud osaleda võistlusel, vaid ta kavatses teha lihtsalt show’d ja esitada vahekava.

«Selgitan, et võistluskeeld kehtib ka demonstratsioonesinemiste osas (EAD reeglid p 10.12.1),» kirjutas Kivinukk. «Kui reegleid sõna-sõnalt järgides võiksite nimetatud võistlustel vaheetteastetena ka esineda, siis ilmselt on ka arusaadav, et spordiringkond, kes Teie tausta teab, võib teha sellest dopinguvastase võitluse kohta ebasoovitavad järeldused.»

Pure Elite Estonia võistluse peakorraldaja Kristel Klein kirjutab juhtumi järel Bonsuna.com foorumis, et temale on asjade selline käik üllatav. Lõpetuseks kirjutab Klein, et ta ootab ikkagi Kalmust 1. oktoobril lavale ja seda heas füüsilises vormis fitnessi harrastajana, mitte võistluskeelu saanud sportlasena.

Loe juhtunust pikemalt Bonsuna.com foorumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles