Kalevil kulub paranemiseks vähemalt nädal

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Reimo Tamm otsimas viskekohta.
Reimo Tamm otsimas viskekohta. Foto: Mihkel Maripuu

Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Aivar Kuusmaa on ebamugavas olukorras – kolmapäeval ootab ees Ühisliiga kohtumine Leedu suurklubi Kaunase Žalgirisega, ent tema käsutuses olev vigastustest räsitud meeskond meenutab ühe jalaga tinasõdurit. Tippmeeskonnale vastuhakk näib ebareaalne.


«See kohtumine tuleb lihtsalt ära mängida. Nii on küll halb öelda, kuid tean, et peame saama hakkama mitme põhikoosseisu kuuluva meheta,» tõdes Kuusmaa. «Täpselt nädal hiljem on meil tähtis mäng Balti liigas Dolphinsiga, selleks ajaks peaksid kõik rivis tagasi olema.»

Kalev/Cramo vigastatud või haigete mängijate nimekiri näib uskumatu – Gregor Arbet on juba üle nädala vaevelnud palaviku küüsis, Joosep Toomet ja Michael Dunigani hoiavad platsilt eemal hüppeliigese venitused, Tanel Sokk taastub põlvevigastusest. Hiljuti olid põlvehädaga eemal Rait Keerles ja Reimo Tamm.

«Arbet ja võib-olla ka Dunigan peaksid naasma nädala lõpus, Toome ja Sokk enne mängu Dolphinsiga,» loetles Kuusmaa eeldatavaid paranemise aegu. Seega taastub meeskonna normaalne rütm alles rohkem kui nädala pärast. Kuusmaa loodab, et seejärel tekib üheksast mehest tuumik, keda ta saab rahuliku südamega mängitada.

Ilmselt täna allkirjastavad Kalevi juhid lepingu lätlasest tagamehe Armands Škelega. Kuusmaa peab teda targaks mängijaks, kuid möödunud nädalal toimunud Leedu turneel hakkas silma, et leegionär tegutseb pisut ettevaatlikult. Võimalik, et enne lepingu allkirjastamist ei julgenud ta vigastusega riskida.

Esialgu ei kavatse Kalev rohkem kedagi juurde värvata. «Usun, et olemasolevate jõududega võime võita koduse meistritiitli ja püüda kohta Balti liiga poolfinaalis,» mõtiskles Kuusmaa ja lisas, et vaatamata möödunud nädalal Leedus saadud kahele kaotusele ei pea ta endiselt edasipääsu võimatuks. «Üks kaotus oli küll liiast, kuid põhikonkurentidega on meil veel mitu mängu pidada.»
 

Tagasi üles