Segane vesi WADA ümber selgemaks ei saanud (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WADA juht Sir Craig Reedie.
WADA juht Sir Craig Reedie. Foto: SCANPIX

DOPING. Teisipäeval pidas Šveitsis oma mõttekoda Maailma Antidopingu Agentuur (WADA), mis on endiselt segases seisus. Nimelt nõuab mitu teist organisatsiooni WADA laialisaatmist ja uue üksuse loomist, samas kui agentuuri president Sir Craig Reedie andis viimatisel kogunemisel mõista, et midagi sellist juhtuma ei hakka. Kuluaarides puhuvad aga ikka teised tuuled.

WADA ja Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROKi) tüli on praeguseks tulel podisenud juba paar kuud – omavahel mindi raksu Rio olümpiamängude eel. Siis otsustas WADA, et suurest spordipeost tuleks ulatusliku dopinguskandaali tõttu eemale jätta kõik Venemaa sportlased, ROK aga ei toetanud seda otsust ja andis otsustusõiguse rahvusvahelistele alaliitudele. ROKi president Thomas Bach kritiseeris toona  WADA reageerimiskiirust ja andis mõista, et kuna dopinguküttidel olid andmed Venemaa skandaali kohta olemas juba varem, oleks ka nende otsus Rio mängude kohta pidanud saabuma varem.

Teisipäevasel kohtumisel, kus olid kohal nii ROKi kui mitme muu organisatsiooni esindajad, astus samasisulise avaldusega üles Argentina olümpiakomitee president Gerardo Werthein, kes oli WADA tegutsemise suhtes äärmiselt kriitiline. «Hoolimata  esitatud päringutest pole me endiselt saanud adekvaatset selgitust, miks ei suutnud WADA reageerida Venemaaga seotud probleemile varem, kuigi nad olid juba nii ammu kui 2010. aastast dopinguprobleemist teadlikud,» kurjustas Werthein.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles