Galerii: Venemaa alistas Soome ja kohtub poolfinaalis Kanadaga

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanadas Torontos peetaval jäähoki maailmakarika turniiril peeti ööl vastu tänast kaks viimast kohtumist alagruppides ning viimase koha poolfinaalides kindlustas Venemaa.

Venemaa vajas nelja parema hulka pääsuks kindlasti võitu Soome üle, kuid avakolmandik lõpetati siiski 0:0 viigiseisul. Teise kolmandiku alguses avas venelaste poolt skoori Vladimir Tarasenko, väravasöödu sai kirja kapten Alexander Ovetškin. Vähem kui kaks minutit hiljem oli Venemaa ees juba 2:0, kui mängu teise tabamuse eest hoolitses 24-aastane Ivan Telegin. Viimasel kolmandikul suutsid venelased oma edu veelgi suurendada, kui kolmanda mehena sai värava kirja Jevgeni Malkin. Soome omakorda Venemaa väravat lahti muukida ei suutnudki ning nii kõlas lõpuvile venelaste 3:0 võiduseisul.

B-alagrupis Rootsi järel teise koha kindlustanud Venemaa kohtub nüüd poolfinaalis Kanadaga.

Teises eilses kohtumises olid omavahel A-alagrupis vastamisi Tšehhi ning USA, kellel aga kummalgi edasipääsulootust enam polnud. Tšehhid läksid mängu esimesel kolmandikul Zbynek Michaleki väravast juhtima, aga ameeriklaste poolt vastas kiire väravaga Joe Pavelski ja nii lõppes esimene vaatus 1:1 viigiseisul. Teise kolmandiku alguses viis Milan Michalek Tšehhi jälle ette, aga seekord vastas USA poolt viigiväravaga Justin Abdelkader. Enne kolmandiku lõppu viskas tšehhide poolt värava ka Andrej Sustr ja kui M. Michalek lisas oma teise tabamuse, oli USA jäänud 2:4 kaotusseisu. Viimasel kolmandikul suutis Ryan McDonagh küll vähendada seisu 3:4, kuid selle skooriga mäng ka lõppes ja USA jäi alagrupis ühegi võiduta.

Kui A-alagrupi võitja Kanada kohtub poolfinaalis Venemaaga, siis teises poolfinaalis kohtuvad Euroopa koondis ja Rootsi. Poolfinaalid peetakse 24. ja 25. septembril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles