Sokk: meistriliigas peaks olema välismaalaste piirang (1)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koondise peatreener Tiit Sokk koos mängijatega
Koondise peatreener Tiit Sokk koos mängijatega Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk möönab, et tänavuses EM-valiksarjas lasti käest väga hea võimalus jõuda teist korda järjest finaalturniirile. Alagrupi koosseis oli soodne, kuid võimaluste realiseerimiseks ei saadud erinevatel põhjustel kokku kõiki parimaid mängijaid. Sisuliselt oli tegemist paratamatu põlvkondade vahetusega ning see tõi esile tühikud terves meie korvpallis – mõnes aastakäigus lihtsalt pole koondise tasemel mängijaid.

Lisaks koosseisule muutus ka koondise mängustiil – see oli agressiivne ja kiire nii rünnakul kui kaitses. Sokk tunnistab, et alguses valitses treenerite hulgas teadmatus, mis täpselt tulema hakkab. Kuid meeskond tegi treeningutel kõvasti tööd ning enesekindlus hakkas iga mänguga kasvama.

«Kõik need mehed pingutasid 120 protsenti. Tegime rohkem füüsilist trenni saalis ning see oli intensiivsem kui eelmistel aastatel,» räägib Sokk. «Olime vastastest lühemad, seega pidime kasutama omi plusse. Mängijad olid füüsiliselt heas vormis ja enam-vähem see meil ka õnnestus. Samas tõi kiire mängustiil palju pallikaotusi – nende arv oli selgelt liiga suur.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles