Sir Bradley Wigginsi endine arst: tema ravimite tarvitamise ajastus on kahtlane

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Wiggins
Bradley Wiggins Foto: Matthew Childs/REUTERS

Endine Sky jalgrattameeskonna arst Prentice Steffen kritiseeris 2012. aasta Tour de France’i võitjale ning viiekordsele olümpiavõitjale sir Bradley Wigginsile antud arstlikku erandit, mille kohaselt võis Briti jalgrattur tarvitada triamsinolooni. 

Wiggins sai loa triamsinolooni kasutamiseks vahetult enne 2012. aasta Tour de France’i. Samuti oli tal luba seda kasutada enne 2011. aasta Prantsusmaa velotuuri ning 2013. aasta Itaalia velotuuri.

«Olin üllatunud, kui nägin, et Wiggins kasutas ravimit vahetult enne kolme suurtuuri. See pani mõtlema, kas sellistes kogustes aine tarvitamine vahetult enne hooaja tähtsamaid võistluseid oli ikka juhuslik. See ei tundu hea ega õige,» kahtles arst Wigginsi aususes.

Jalgratturi pressiesindaja asjas midagi valet ei näe. «Siin pole midagi uut. Kõik teavad, et Wigginsil on astma. Tema ravi oli kooskõlastatud nii Briti kui Rahvusvahelise Jalgrattaliiduga. Andmete lekitamise eesmärk oli õõnestada WADAt ning nemad peavad sellega nüüd ka tegelema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles