Tšehhis koondist toetav Nõmmsalu: isu platsile minna enam pole

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Nõmmsalu (vasakul) Tšehhis Eesti koondist toetamas.
Jaanus Nõmmsalu (vasakul) Tšehhis Eesti koondist toetamas. Foto: Robin Ristmäe

Eelmise klubihooaja järel ketsid varna riputanud ja nüüd Pärnu Võrkpalliklubis mänedžerina tegutsev Jaanus Nõmmsalu sõitis koos mitmete teiste Eesti võrkpallikoondise fännidega Tšehhi rahvusmeeskonda toetama. Karjääri jooksul lisaks kodumaale ka Venemaa, Prantsusmaa, Austria, Kreeka ja Tšehhi klubides mänginud ja Eesti koondise eest 133 mängu pidanud nurgaründaja ütles, et isegi kui Eestil peaks nurgameeste osas probleeme tekkima, temal enam isu platsile minna pole: «Oo ei! Naudin pigem tribüünilt seda asja.»

Nõmmsalu vestles Postimehega enne eilset kohtumist Rumeeniaga. Esimese turniiri viimase mängu põhjal ütles Nõmmsalu, et Eesti peab edu saavutamiseks suutma liigrohkeid omavigu vältida. «Silma hakkas ka see, et lihtsad pallid, mis tulevad, neid ei suudeta kätte saada ja edasi tõsta. See tuleb samuti korda saada, vastasel juhul on vastastel väga lihtne,» analüüsis endine mängumees.

Kuigi eile ei suutnud keegi kastaneid tulest tuua ja vastu tuli võtta valus 1:3 kaotus, on Nõmmsalu sõnul praeguse koondise noorenduskuur edukalt toiminud. «Peamine on, et peas ei kõrbetaks, nende meeste mängulises tasemes ei kahtle enam keegi.»

Juba täna saavad Nõmmsalu ja Tšehhi Jabloneci kohale sõitnud umbes 40-pealine «fänniarmee» kaasa elada Eesti ja Makedoonia kohtumisele, mis algab kell 16.00. Postimees näitab sellestki mängust otsepilti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles