Aeg minna: NBAd muutnud suur suu lahkub areenilt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe põlvkonna sümbol Kevin Garnett lõpetab karjääri.
Ühe põlvkonna sümbol Kevin Garnett lõpetab karjääri. Foto: SCANPIX

KORVPALL. Neli päeva enne Minnesota Timberwolvesi esimese treeninglaagri algust teatas 40-aastane Kevin Garnett, et teda enam platsil ei näe. 21 hooaega – 22 olnuks rekord – NBAs mänginud Garnetti hüvastijätt märgib ühtlasi seda, et ketsid on lõplikult varna riputanud terve põlvkond tähti, kes liigale 1990ndate aastate teisel poolel uue näo andsid.

Mitmes mõttes on just Garnett olnud nende seas teerajaja. Ta saabus profiliigasse 1995. aastal otse keskkoolipingist, olles üle mitmekümne aasta esimene nooruk, kes ülikoolikorvpalli täielikult vahele jättis. Minnesota Timberwolves võttis kiitsakat noorukit palgates teadliku riski ning kui see end ära tasus, julgesid ka teised klubid sama teha – nii jõudsid otse keskkoolipingist NBAsse Kobe Bryant, Tracy McGrady ja LeBron James. Lõpuks oli NBA sunnitud kehtestama reegli, mille kohaselt pidid noorukid vähemalt aasta ülikoolis veetma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles