Dopingupatune olümpiavõitja sihib Sotši olümpiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Claudia Pechstein
Claudia Pechstein Foto: SCANPIX

Dopingutarvitamise tõttu kaks aastat võistluskeelu all olnud viiekordne kiiruisutamise olümpiavõitja Claudia Pechstein naaseb sel nädalavahetusel võistlusradadele ja mõtleb juba ka 2014. aasta Sotši olümpiale.

Pechsteinile määrati 2009. aastal kaheaastane võistluskeeld, kuna pärast MMi antud vereproovis oli punaliblede osakaal ebanormaalselt kõrge ning see viitas veredopingule, vahendab Reuters.

Täna võistluskeelust vabanenud Pechstein teeb oma esimese stardi sel laupäeval Saksamaal Erfurtis toimuval võistlusel ning loodab lunastada ka pääsme Salt Lake Citys peetavale MK-etapile.

Ametlikult lõppes Pechsteini võistluskeeld südaööl ning vaid mõned sekundid pärast seda avaldas ta oma koduleheküljel, et hakkab taas võistlema. Täna korraldas Pechstein Saksamaa pealinnas Berliinis ka pressikonverentsi, kus teatas, et soovib võistelda ka 2014. aasta Sotši olümpial.

Teatavasti on aga Rahvusvahelise Olümpiakomitee reeglites kirjas, et sportlane, kellele on keelatud ainetega vahelejäämise tõttu määratud pikem kui kuuekuuline võistluskeeld, ei saa järgmistel olümpiamängudel osaleda.

«Minu comeback ei lõpe selle hooajaga,» lausus oma karjääri jooksul olümpiamängudelt viis kuldmedalit, kaks hõbedat ja kaks pronksi võitnud Pechstein. «Võistluskeeld võttis minult õiguse osaleda 2014. aasta olümpial, aga ma kavatsen selle vastu võidelda, sest tahan Sotšis võita oma kümnenda olümpiamedali. See juhtum pole veel kaugeltki mitte lõpetatud.»

Pechstein pole kordagi keelatud ainete tarvitamist omaks võtnud, öeldes, et testide tegijad on eksinud ja tema proovid kellegi teise omadega segamini ajanud. «Südaööl lõppes minu kaheaastane õudusunenägu. Ma ei andesta mitte kunagi oma piinajatele, aga olen selle unustanud,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles