Tööst ilma jäänud Inglise koondise peatreeneri ülestunnistus: olin lihtsalt rumal

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sam Allardyce selgitusi jagamas.
Sam Allardyce selgitusi jagamas. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallikoondise peatreeneri kohalt vaid ühe mängu järel lahkunud Sam Allardyce selgitas, mis tõukas teda saatuslikuks saanud skandaali keskele.

Juulis inglaste rahvusmeeskonna peatreeneriks saanud Allardyce'i kohta paljastas väljaanne Telegraph eile videomaterjali, kuidas mees oli nõus avaldama saladusi Inglismaa jalgpalliliidu (FA) petmiseks. Tõendite ilmnemise järel käis Allardyce FA peakorteris aru andmas ja eile hilisõhtul teatati ametlikult, et poolte kokkuleppel on lõpetatud leping, mille järgi oleks Allardyce pidanud koondist juhendama 2018. aasta MMi lõpuni.

Täna piirasid ajakirjanikud Allardyce'i ta kodumaja juures ümber ja uurisid, miks ta ikkagi oli nõus Aasia ärimeestena esinenud ajakirjanikele andma 460 000 naela eest nõu, kuidas kolmanda osapoolena teenida raha mängijate üleminekutelt. «Tagasi vaadates on see loomulikult rumal asi, mida teha,» nentis Allardcye, kes sai Inglismaa koondist juhendada vaid ühe mängu, milles 1:0 võideti Slovakkiat.

«Lihtsalt kõigile teadmiseks, et ma proovisin teatud määral aidata kedagi, keda olen 30 aastat tundnud ja paraku oli see minu poolt viga ning olen tagajärgede eest vastutav. Seekord võitis kuriteole õhutamine ja ma pean sellega leppima,» lisas kogenud treener.

Oma tuleviku osas jättis Allardyce otsad lahtiseks, sest kui küsiti, kas koondise lootsi ametikoht jääb tema viimaseks treeneritööks, vastas mees nii: «Kes teab? Elame ja näeme.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles