Eesti parimad sõudjad istuvad uuel hooajal ka kaheksapaati

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio olümpiamängudel neljapaadil pronksmedali võitnud Andrei Jämsä (vasakult), Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Kaspar Taimsoo jätkavad üheskoos, kuid tuleval aastal istutakse üheks MK-etapiks tõenäoliselt ka kaheksapaati.
Rio olümpiamängudel neljapaadil pronksmedali võitnud Andrei Jämsä (vasakult), Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Kaspar Taimsoo jätkavad üheskoos, kuid tuleval aastal istutakse üheks MK-etapiks tõenäoliselt ka kaheksapaati. Foto: Tairo Lutter

Rio olümpiamängudelt Eestile ainsa medali toonud sõudjad saavad praegu veel tiirutada mööda kodumaad ning osaleda üritustel, kuhu olümpiamedalistid on väga oodatud. Paatkonna treener Matti Killing murrab samal ajal juba pead, mida teha järgmisel hooajal ja kuidas kindlustada tippude tagalat. Tänavu meie neljapaadi varumees olnud Sten-Erik Anderson vajab samuti tulevaks aastaks suuremat väljakutset.

Rio olümpiamängudel pronksmedali saanud Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo jätkavad kõik sportlaskarjääri ning on loogiline, et sama nelik läheb järgmiselgi hooajal koos tähtsamatele võistlustele. Sealhulgas ka EMile ja MMile. Hooaja teiseks MK-etapiks, mis peetakse 15.–18. juunini Poznanis, tehakse tõenäoliselt erand ning kampa võetakse veel neli meest ja starti asutakse kaheksapaadil. Selline käik võetakse ette nii rutiini peletamiseks kui ka nooremate meeste motivatsiooni tõstmiseks.

Lõppenud hooajal oli Eesti sõudmises pilt, kus neli meest olid teisest üle. Seejärel tuli olümpiakoondise varumehe staatuses olnud 25-aastane Anderson. Kasvult Endreksoni masti mees on aegamööda korralikult arenenud ja võiks Killingu hinnangul järgmise aasta järel jõuda praeguste neljapaadi meestega samasugusele tasemele. «Olen oma edusammudega kindlasti rahul. Ühepaatidel trenni tehes jäin varem viimastel lõikudel ikka neljapaadi meestest kalendriga maha. Nüüd suudan juba rohkem konkurentsi pakkuda,» hindas Anderson oma arengut.

Samas on selge, et neljapaati ei ole tal veel asja ning tema enda sõnul ei ole ka ühepaadil võistlema asumine talle reaalne võimalus. «Olen selles mõttes Tõnu Endreksoni sarnane, et ka mul on vaja kedagi, kes ees rütmi sõidaks,» põhjendas ta oma sobimatust ühepaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles