Londoni olümpia grupisõidurada sobib sprinteritele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratturid finišeerivad Londoni olümpial mööda Buckinghami paleeni viivat The Malli tänavat.
Ratturid finišeerivad Londoni olümpial mööda Buckinghami paleeni viivat The Malli tänavat. Foto: SCANPIX

Eesti jalgratturitel pole Londoni olümpia grupisõidus midagi head loota, sest korraldajad on teinud raja kohalikule ebajumalale Mark Cavendishile.

Nii meeste kui naiste sõidud algavad ja lõpevad The Malli tänaval ning finiš toimub Buckinghami palee ees. Mehed läbivad 265 ja õrnema soo esindajad 140 km. Tegemist on esimese ainult sprinteritele mõeldud olümpiarajaga – viimased 15 km on täiesti siledad – alates 1996. aastast, kui esimest korda said võistlustulle asuda profid. Viimasel viiel olümpial on võitja selgunud äraminekukatsel.

Itaallane Fabio Casartelli (Barcelona, 1992), šveitslane Pascal Richard (Atlanta, 1996), sakslane Jan Ullrich (Sydney, 2000) ja hispaanlane Samuel Sanchez (Peking, 2008) panid oma paremuse maksma väikeses grupis. Itaallane Paolo Bettini pälvis Ateenas kulla eduka soolorünnaku tulemusel.

Kui Pekingi olümpial pälvis pealtvaatajate jaoks ebamugavatest kohtadest läbi läinud grupisõidurada ohtralt kriitikat, siis Londonis seda muret pole. Populaarseimaks kohaks saab finiši kõrval ilmselt Box Hilli mägi.

Vähemalt selle jutu põhjal pole Rein Taaramäel, Tanel Kangertil, Kalle Kriidil ja Rene Mandril Londonis suuremat edulootust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles