Suure orienteerumisvõistluse eliitklassi võidud läksid Rootsi ja Norrasse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olav Lundanes
Olav Lundanes Foto: SCANPIX

Haanjas toimunud orienteerumisvõistlus Suunto Gamesi 2016 tavaraja 200st eliitklassis võistelnud mehest ja naisest tulid võitjatena metsast välja valitsev maailmameister  Olav Lundanes (Norra) ja Helena Jansson (Rootsi). 

Tavarajal võttis üksteisega mõõtu maailmaklassi eliit, kust kiireima mehena väljus metsast norralane Olav Lundanes ajaga 1:22.35. Ka samal distantsil sai Lundanesi Rootsis toimunud MMi kaela kuldmedali. Mehe sõnul sobis talle tänane pisut metsik rada väga hästi. «Olen põnevil ja ootan järgmise aasta maailmameistrivõistlusi siin samas Lõuna-Eestis,» sõnas ta.

Tema järel teise koha saavutas Matthias Kyburz Šveitsist kaotades võitjale 16 sekundit. Lõppajaks tuli 1:22.51. Kolmandaks jooksis ennast Rassmus Andresson rootsist ajaga 1:26.54. Tema kaotus päeva parimale mehele oli 4 minutit ja 19 sekundit.

Eestist meestest oli täna parim Timo Sild (OK Võru), kes oli paremusjärjestuses 10ndal kohal ajaga 1:28.32.

Naiste eliitklassi parim oli Rootsi koondise esindaja Helena Jansson, kelle ülivõimas võiduaeg teiste konkurentide ees oli 1:10.09.  Teise koha saavutas Judith Wyder Šveitsist, kes kaotas Janssonile 5 minutit ja 42 sekundit. Jannson ei osanud öelda, kuidas tuli nii suur edumaa, kuid pidas edu valemiks üsna stabiilset jooksu. «Ma ei jooksnud väga kiiresti, ega ka väga aelgaselt. Enda arvates tuli päris palju sik-sakitamist, seega olin üllatunud, et lõppaeg tuli nii hea,» oli Jannson üllatunud.

Kolmandaks tuli Soomet esindanud Saila Kinni ajaga 1:16.08.

Parim eestlane naiste eliitklassis oli Evely Kaasiku (OK Joka) ajaga 1:22.44 ja sellega saavutas ta 22. koha.

Homme on Suunto Gamesi teisel päeval distantsiks lühirada. Stardid algavad kell 10.

Suunto Gamesile registreerus sel aastal rekordilised 1068 osalejat, kellest lausa 200 võistles meeste ja naiste eliitklassides. Võistlus on kirjas ka maailmakarika etapina. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles