Karujärve rattamaratoni võitsid Meelis Rebane ja Greete Steinburg

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Rebane
Meelis Rebane Foto: Kristjan Kosk

Lääne-Eesti maastikurattasari Fixus Sport Marimetsa Kapp sarja kuuluva, hooaja viimase osavõistluste, Karujärve rattamaratoni võitsid Meelis Rebane (A&T Sport) ja Greete Steinburg (Spordiklubi Rakke).

Põhisõidu 50 kilomeetri distantsi võitnud Rebase võiduaeg oli 1:50.50. Üheksa sekundiga kaotasid talle Toomas Erikson (Redbike / Hiieko) ja Kristo Sepp (Redbike / Hiieko). Tehniliste probleemide küüsis vaevelnud saarlasest Eesti grupisõidumeister Mihkel Räim (Cycling Academy) lõpetas 20. kohaga, kaotades esimestele enam kui kümne minutiga. Kiireim saarlane oli kuuendana lõpetanud Villu Vakra.

Võidumees Meelis Rebane rääkis, et pani oma paremuse maksma kilomeeter enne lõppu. «Väiksel tõusunukil panin gaasi põhja ja sain vahe sisse,» tõdes Rebane. Seda vahet ta enam käest ära ei andud.

Teise ja kolmandana lõpetanud Erikson ja Sepp tunnistasid, et Rebane oli võitu igat väärt. «Tema tegi tööd ja meie sõitsime valdavalt tema tuules,» selgitas Sepp. Kõigilt teistelt sai kolmik eest juba seitsmendal kilomeetril. «Esialgu Eriksoniga kahekesi, hiljem sõitis Sepp meile järgi,» täpsustas Rebane.

Pärast Karujärve rattamaratoni löödi kokku ka sarja üldarvetsus, kus kuue parima osavõistluse summas kogus Toomas Erikson 2356 punkti. Teine oli Kristo Sepp 2350 punktiga ja kolmas Rivo Pajur (Veloplus Torq Proteam) 2330 punktiga. Erikson võitis üldarvestuse ka mullu. Ta tunnistas, et üldvõidu kaitsmine oli Marimetsa Kapi sarjas tema põhiülesanne.

Kiireim naine põhidistantsil oli üldarvestuses kõrge 35. kohaga lõpetanud Greete Steinburg (Spordiklubi Rakke), ajaga 2:04.42. Teine oli 90. kohaga lõpetanud Tatjana Dobolina (Spordipartner) ajaga 2:16.48 ja kolmas 99. kohal lõpujoone ületanud Tiina Hagen, kes sai ajaks 2:18.54. Pikal distantsil lõpetas 245 ratturit.

Sarja üldarvetuses oli konkurentsitult parim Tatjana Dobolina, kes edestas lähimat konkurenti Ingrid Kivi (BRI KV Haldur) ligi kolmesaja punktiga. Kolmas oli Janne Jõgi (Popsport).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles