Venemaa superliiga alustas hooaega

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgorodi Belogorje mängijad
Belgorodi Belogorje mängijad Foto: Yegor Aleyev/Yegor Aleyev/TASS

Käesoleval nädalal alustas oma hooaega Venemaa superliiga, kus võistlustulle asus 16 klubi. Kaheringiline põhiturniir selgitab kõigepealt kaks otse lõppvõistlusele jõudvat meeskonda, järgnevad playoff-mängud. 

Vene superliigat loetakse tugevuselt koos Itaalia ja Poola tippliigadega maailma tugevaimaks. Tiitlit asus kaitsma Kaasani Zeniit, keda juhendab Venemaa koondise peatreener Vladimir Alenko. Klubi võtmemängijad on Poola passiga kuubalane Wilfredo Leon ja USA koondislane Matthew Anderson, kirjutab Volley.

Superliigasse kerkis tänavuseks hooajaks Leningradi oblasti Dünamo. Linna esindusmeeskond oli aastakümneid Avtomobilist, mis hakkas aga pärast klubi eestvedaja ja peatreeneri Vjatšeslav Platonovi surma (1995. aastal) aegamisi ära vajuma ja on pidama jäänud Venemaa kolmandasse divisjoni. Dünamo alustas ühe võidu ja kaotusega.

Venemaa mitmekordne meister Belgorodi Belogorje aga on saanud kaks kaotust, mis tumestab kindlasti klubi omaniku ja vahetevahel ka peatreeneri Gennadi Šipulini meeleolu. Šipulin on kärme treenereid välja vahetama, seekord oleks põhjust vaadata suurde peeglisse.

Kahe Dünamoga, Moskva ja Krasnodari meeskonnaga, klaaris edukalt (kaks võitu) arveid Kemerovo Kuzbass, kus liidriks on Soome meeskonna pealik Tuomas Sammelvuo. Soomlane mängis superliigas aastaid ning ta võeti kiiresti omaks. Nüüd oodatakse temalt tõusu superliiga tugevamasse poolde.

Kuzbassis on mitu tippmängijat, kes nimekamates klubides piisavalt mängida pole saanud ja nüüd end täiel määral avada saavad. Noor Viktor Poletajev on hetkel koguni superliiga resultatiivseim. Tõenäoliselt pääseb ta Venemaa koondise kandidaatide hulgast peagi tegijate hulka, kuigi konkurents diagonaali kohale on väga suur. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles