Vettel sai Rosbergile otsa sõitmise eest karistada

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vetteli ja Nico Rosbergi kokkupõrge.
Sebastian Vetteli ja Nico Rosbergi kokkupõrge. Foto: SCANPIX

Malaisia vormel-1 etapi esimeses kurvis toimus kohe avarii, kui Ferrari rooli keerav Sebastian Vettel sõitis otsa Mercedese piloodile Nico Rosbergile. Pärast võistlust leidsid kohtunikud, et Vettel oligi kokkupõrkes süüdi ning talle määrati seetõttu ka karistus.

Vettel peab vastavalt karistusele loovutama järgmise nädala Jaapani GP-etapil stardirivis kolm positsiooni, kirjutab ESPN.

«Video põhjaliku analüüsimise ja asjasse puutunud pilootidega rääkimise järel otsustasid kohtunikud, et kõik kokkupõrkes osalenud vormelid liikusid sarnase kiirusega. Siiski tegi masin number 5 (Vettel) esimesse kurvi sisenedes väikese vea ja sõitis sisse vormelile number 6 (Rosberg),» põhjendasid kohtunikud.

Lisaks määrati Vettelile 2 karistuspunkti tema superlitsentsile. Kui piloot saab 12 kuu pikkuse perioodi jooksul 12 karistuspunkti, siis peab ta ühe võistluse vahele jätma. Vettelil on praegu 4 karistuspunkti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles