Eesti astub maailma kabe poole

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma Kabeföderatsiooni president Harry Otten külastas Tallinnas toimuvaid Euroopa võistkondlike meistrivõistluseid.
Maailma Kabeföderatsiooni president Harry Otten külastas Tallinnas toimuvaid Euroopa võistkondlike meistrivõistluseid. Foto: Eero Vabamaegi/

Sel nädalal Tallinnas peetavad võistkondlikud kabe Euroopa meistrivõistlused on toonud Eestisse rohkelt tippmängijaid ja võistlusi jälgib ka maailma kabeliidu president Harry Otten. Juba seitse aastat liitu juhtinud hollandlane tunnistas, et Eesti kabes on hea seis, ning avaldas lootust, et liidu järgmine president on just eestlane.

Eesti on Euroopa mõistes kabemaailmas tuntud riik: alates 2007. aastast on Euroopa Kabekonföderatsiooni president Janek Mäggi, kes oli 2015. aastani ka Eesti alaliidu president, ja Euroopa alaliidu juhatuse kaheksast liikmest on kaks eestlased. 

Mäggi sõnul ongi organisatoorne pool olnud Eesti trump. «Organiseerimises oleme Euroopa meistrid,» lausus Mäggi. «Paraku sportlikul tasemel meil praegu profisportlasi pole. Kui Venemaal on näiteks umbes kümme mängijat, kes elatuvad ainult kabest ja teevad päevas kaheksa tundi trenni, siis meil selliseid mängijaid ei ole. Loomulikult on Eestis andekaid mängijaid, aga paraku pole neil võimalik nii palju tööd edu nimel teha,» nentis Mäggi. Tema sõnul jäävad asjad, nagu sageli ikka, raha taha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles