Mida oodata Martin Reimi juhendatavalt koondiselt? (2)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi kõrgliigas häid esitusi pakkuv Siim Luts taas Eesti koondise dressis.
Tšehhi kõrgliigas häid esitusi pakkuv Siim Luts taas Eesti koondise dressis. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondise värsket peatreenerit Martin Reimi ootab sel nädalal ees kohe esimene tõsisem eksam, sest reedel võõrustatakse MM-valikmängus Gibraltarit. Enamasti määratakse juhendaja ametisse ikka valiksarja alguseks ning selle eel peetavates kontrollmängudes saab katsetada omi ideid. Reimil sellist luksust aga pole. Lisaks on tema avamängus koondisel peal ka selle valiksarja kõige suurem võidukohustus. Keda sa valiksarjas siis veel võidad, kui mitte koduväljakul eeldatavalt kõige nõrgemat meeskonda? 

Uut juhendajat võrreldakse ikka eelmisega. Arvestades, et Magnus Pehrssoni käe all lagunes lõpuks mäng sootuks, on huvitav näha, mida tehakse Reimi käe all väljakul teisiti. Värske A-koondise juhendaja väljaütlemistest võib üht-teist juba tuletada. Kindlasti peaks nägema rohkem ründavat mängu ja väljakule jooksva algkoosseisu osas on oodata mõningaid muudatusi.

Mida võib aga Reimilt täpsemalt oodata?

Individuaalseid lahendusi

Pehrssoni valis koondisse mehi, kes olid sobilikud täpselt tema mänguplaani täitma. Nii jäi ikka välja pallureid, kes mängutasemelt võinuksid koondisesse kuuluda. Reimi käe all on taas nimekirjas Siim Luts ja Henrik Ojamaa. Mõlema jalgpalluri puhul võib oodata ka ebastandardseid lahendusi ja vajadusel vastaste üksinda ette võtmist. Kohtumises Gibraltariga võivad sellised omadused lõpuks just edu tuua.

Meeste mängutasemes ei tohiks küsimust olla. Ojamaa kuulub Hollandi kõrgliiga tiimi Go Ahead Eaglesi ridadesse. Luts on tõusnud Tšehhi kõrgliigas 6. kohta hoidva Bohemians 1905 kindlaks põhimeheks. Tiimi viimatises 2:0 võidumängus Vysočina Jihlava üle andis eestlane mõlemad väravasöödud ja oli igati silmapaistev mängija. Vaadates liigasid, kus Eesti koondislased iga päev mängivad, on kahtlemata kõrgeimal tasemel Liverpoolis palliv Ragnar Klavan. Euroopa Jalgpalli Liidu (UEFA) liigade edetabelit vaadates võib tõdeda, et Ojamaa mängib Eesti koondislastest tugevuselt teises ja Luts kolmandas liigas. Alles seejärel tuleb Poola kõrgliiga, kus tegutsevad Konstantin Vassiljev ja Ken Kallaste.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles