Malaisia etapil vahistati üheksa kummaliselt käitunud fänni

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fännid Malaisia F1 etapil.
Fännid Malaisia F1 etapil. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalavahetusel sõidetud F1 sarja Malaisia etapil arreteeriti üheksa Austraalia päritolu fänni, keda süüdistatakse rahurikkumise provotseerimises.

Portaal f1today.net kirjutas, et Malaisia etapi järel, mille võitis Austraalia sõitja Daniel Ricciardo, otsustasid üheksa mehe kaasmaalasest fänni tähistada suurt sündmust omapäraste võtetega. Nimelt jäid vormelisõbrad kaamerate ette sellega, et jõid õlut oma jalanõudest, imiteerides niimoodi Ricciardot, kes samuti poodiumil võidušampust otse oma jalanõust kummutas. Austraalia fännidel olid samal ajal seljas Malaisia lipuvärvides ujumisriided ja kohalikud ametivõimud otsustasid, et selline käitumine pole sugugi sobilik.

Sepangi ringraja tegevdirektor Datuk Razlan Razali kommenteeris juhtunut järgnevalt: «See näitab meie kui Malaisia inimeste suunas äärmist austuse puudumist. See on rumal käitumine välismaalastelt, kellel pole mingisugust aimu kultuuride tundlikkusest ega austusest. Lisaks häbistab see ka nende oma kodumaad ja annab Austraaliale halva kuulsuse.»

Meestele esitati süüdistus rahurikkumise teadlikus provotseerimises ja uurimine nende käitumise osas kestab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles