Šarapova luges tennisemaailma juhtidele sõnad peale

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova
Maria Šarapova Foto: © Jean-Paul Pelissier / Reuters/REUTERS

TENNIS. Venemaa tennisetäht Maria Šarapova sai eile Rahvusvahelises Spordiarbitraažis (CAS) osalise võidu: tema võistluskeeld vähendati kahe aasta pealt 15 kuu pikkuseks. Enim pakub venelannale ilmselt rahulolu see, et spordikohus ei määratle Šarapovat kui petist, vaid sportlast, kes oma tähelepanematuse tõttu eksis antidopingu reeglite vastu.

Šarapova andis jaanuaris Austraalia lahtistel dopinguproovi, millest leiti meldooniumi kasutamise jälgi. Rahvusvaheline Antidopingu Agentuur (WADA) lisas selle aine keelatud ainete nimekirja tänavu 1. jaanuarist. Märtsis kutsus venelanna kokku pressikonverentsi, kus teavitas avalikkust juhtunust.

Ta selgitas, et on Lätis toodetud südameravimit tarvitanud terviseprobleemide tõttu juba kümme aastat, kuid ei teadnud, et see on nüüd keelatud. Tegelikult saatis Rahvusvaheline Tenniseliit (ITF) talle eelmise aasta detsembri jooksul viis e-kirja, kus teatati meldooniumi keelatud ainete nimekirja lisamisest. 8. juunil määras ITF Šarapovale kaheaastase võistluskeelu, päev hiljem kaebas tennisist otsuse CASi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles