Luzgin Eesti vastasest: keeruline matš tuleb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Raigo Pajula

Eesti tennisenaiskond heitleb aprilli keskel Föderatsiooni karikasarjas Maailmaliigasse püsimajäämise nimel võõral väljakul Valgevenega.


Mäletatavasti pidi Eesti Maailmaliiga II grupis eelmisel nädalavahetusel tunnistama Hispaania 4:1 paremust ning 16.–17. aprillil minnakse loosi tahtel vastamisi Euroopa/Aafrika tsooni I grupis eelmisel nädalal Austria, Horvaatia, Kreeka ja Poola alistanud ning seega pääsme üleminekumängudele võitnud Valgevenega.

Kõik on mängitavad

Värskes maailma edetabelis paikneb Eesti naiskond 13. ja Valgevene 19. kohal. Seni on omavahel mängitud kolmel korral, neist viimase matši võitis Eesti, kui 2009. aastal pääseti tänu kodus Valgevene alistamisele Maailmaliigasse. Valgevene võidud on tulnud liivaväljakutel.

Kui Eesti esireket Kaia Kanepi asub maailma edetabelis 17. kohal, siis Valgevene esinumber Victoria Azarenka paikneb 9. positsioonil. Kanepi on Azarenkaga mänginud kolmel korral, ainus võit pärineb just Fed Cupi matšist.

Seega, üsna raske loos? «Oleneb sellest, kes Valgevenel mängivad,» arutles Eesti naiskonna kapten Andrei Luzgin. «Keeruline matš tuleb sellest nagunii.»

Luzgini sõnul tuleb pigem keskenduda eestlannadele, mitte vastastele. «Eks kõik vastased on omamoodi rasked ja samas mängitavad, aga kõige tähtsam on oma mängijad korda saada,» lausus Luzgin. «Minu asi on tüdrukud ette valmistada ja nemad peavad oma töö ära tegema.»

Fännid tulevad ikka kohale

Luzgin ei usu, et võõral väljakul mängimine väga suurt rolli mängib. «Pukikohtunik on ikka ametis, joonekohtunikud pole kindlasti päris sellised nagu Eestis, fännid tulevad ka nagunii kohale, aga neid on lihtsalt vähem, kui oleks Eestis,» loetles Luzgin.

Teistes püsimajäämismängudes lähevad vastamisi Jaapan ja Argentina, Sloveenia ja Kanada ning Šveits ja Rootsi.

Pääsu eest Maailmaliiga I gruppi ehk kaheksa parema sekka mängivad USA ja Saksamaa, Hispaania ja Prantsusmaa, Slovakkia ja Serbia ning Austraalia ja Ukraina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles