Lärm ja roppused tungivad isegi väärikate alade juurde

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa golfimeeskonna asekapten Ian Poulter näitab turvatöötajatele, et liialt agressiivne fänn tuleks pealtvaatajate seast eemaldada.
Euroopa golfimeeskonna asekapten Ian Poulter näitab turvatöötajatele, et liialt agressiivne fänn tuleks pealtvaatajate seast eemaldada. Foto: ROSS KINNAIRD/AFP

Rikaste ja väärikate mäng golf on hädas. Möödunud nädalal peetud USA ja Euroopa parimate golfimängijate heitlust ehk Ryder Cupi varjutasid purjus fännid, kes käitusid pigem ühiskonna põhjakihile omaselt. Nii saigi USA võimsast 17:11 võidust rohkem tähelepanu ameeriklastest pealtvaatajate ropendamine, karjumine ja eurooplaste segamine.

Iga kahe aasta tagant peetav Ryder Cup ongi teistest golfivõistlustest emotsionaalsem ja mitte nii akadeemiline, sest kaalul on nii suurriigi USA kui terve Euroopa maailmajao golfarite au. Publik läheb intriigiga loomulikult kaasa, sest variante, kellele pöialt hoida, on ainult kaks.

Päris jalgpallihuligaanidega võrreldavat seltskonda Minnesota osariigis paiknevasse Hazeltine’i golfiklubisse siiski kokku ei tulnud, aga mängijate jaoks oli harjumatu isegi see, et kui pall oli vette veeremas, hakkasid pealtvaatajad skandeerima «Mine, mine, mine!». Loomulikult sooviti halba ainult Euroopa ässadele.

«Päris raske oli sellise atmosfääriga rajal mängida. Aga kui juba kell 7.35 on inimestel õllepurgid käes, siis ei saagi midagi paremat oodata. Matšid saavad läbi alles kümme tundi hiljem ja kui ma kogu selle aja õlut jooksin, oleksin täiesti küpse. Ma ei kujuta ette, mis juttu ma suust välja ajaksin,» tunnistas põhjaiirlane Rory McIlroy The Guardianile. Maailma üks kuulsamaid golfareid lasi eelviimasel võistluspäeval isegi ühe räpase suuvärgiga mehe rajalt ära toimetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles