Mitmekordne maailmameister Bessonova esineb Tartus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Bessonova (valges)
Anna Bessonova (valges) Foto: SCANPIX

Sel nädalavahetusel esineb Tartus Miss Valentine'i rahvusvahelisel võimlemisturniiril iluvõimlemise mitmekordne maailmameister Anna Bessonova.

Mullu võistlusspordiga lõpparve teinud ukrainlanna Bessonova on jätkuvalt võistlusvormis ning käib üle maailma erinevatel kõrgetasemelistel turniiridel esinemas.

«Kohtusime äsja Torontos. Nägin Annat galal esinemas ja see jättis mulle niivõrd sügava mulje!» kirjeldas Miss Valentine'i peakorraldaja ja iluvõimlemise maailmameister Janika Mölder.

«Ta on juba kaks korda Tartus võistelnud ning küsisin ega ta meid külastada ei tahaks. Ta oli kohe nõus. Anna on tõsiselt heas vormis, enda sõnul lausa paremas vormis kui viimaste võistluste ajal,» lisas Mölder.

17ndat korda toimuval rahvusvahelisel võistlusel osaleb tänavu üle 700 sportlase 26 erinevast riigist. Meistriklassis on kohal kogu maailma paremik eesotsas olümpiavõitja ja mitmekordse maailmameistri Jevgenia Kanajevaga Venemaalt.

Kanajeva teeb hooaja avastardi uue võistlusprogrammiga just Tartus, A.Le Coq Spordihoones.

Kohal on ka Aserbaidžaani ja Valgevene koondise esinumbrid. MMil hõbeda võitnud valgevenelannad Hanna Rabtsava ja Aliaksandra Narkevitš teevad tänavuse aasta esimese stardi koos kolmekordse MM-pronkside Alija Garajeva ja Anna Gurbanovaga Aserbaidžaanist.

Bessonova oli oma karjääri jooksul üks läbi aegade populaarsemaid iluvõimlejaid, kuna lisaks sportlikele võimetele ja suurepärasele tehnikale võitis ta publiku südamed oma emotsionaalsete ja teatraalsete etteastetega.

Bessonova on legendaarse jalgpalluri, olümpiavõitja Vladimir Bessonovi tütar. Ukraina koondise liidriks tõusis Bessonova 2003. aastal, kui võitis MMilt oma esimese kuldmedali üksikalades.

Absoluutseks maailmameistriks tõusis Bessonova alles 2007. aastal pärast mitmeid pronks- ja hõbemedaleid.

Olümpiamängudel 2004. ja 2008. Aastal võitis Bessonova pronksmedali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles