Küsimused seoses Eesti koondise koosseisuga

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise eeldatav algkoosseis mänguks Gibraltariga.
Eesti koondise eeldatav algkoosseis mänguks Gibraltariga. Foto: Pm

Igal treeneril on oma käekiri ja vastavalt sellele saab valitud algkoosseis. Olenemata ilmast või vastasest on selge, et praeguses seisus on Eesti koondise algrivistuses platsile oodata alati Ragnar Klavanit, Konstantin Vassiljevit, Karol Metsa, Mihkel Aksalut, Taijo Tenistet, Ken Kallastet ja Sergei Zenjovi, kui nad terved püsivad. 

Seega on tänaseks mänguks vabad veel neli kohta algkoosseisus. Neist ühe peaks kõigi eelduste kohaselt endale napsama taas koondisesse tõusnud 27-aastane äärepoolkaitsja Siim Luts. Eesti vajab Gibraltariga kohtudes häid ründavaid mängijaid ja Tšehhi kõrgliigas Bohemiansi ridades palliv Luts just seda on. Tema algkoosseisu nimetamise kasuks räägivad ka peatreener Martin Reimi sõnad, et ta tahab mehi kasutada samadel positsioonidel, nagu nad mängivad koduklubis.

Seega peaks seni seda kohta täitnud Kallaste naasma oma loomulikule positsioonile ehk vasakkaitsesse. See jätaks pingile aga ka Valgevenes Borissovi BATEs pingile jäänud Artur Pika. Vasakkaitses võiks kasutada ka heas hoos olevat Dmitri Kruglovi ja nihutada Kallaste keskkaitsesse Klavani kõrvale. Reimi ja Kallaste enda soovile käiks selline otsus küll vastu, kuid eilsel pressikonverentsil anti mõista, et Kruglov täna mängib. Samas võib see tähendada ka vahetusest sekkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles