Väravate nappus sunnib puurilukke kokku tõmbama

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New York Islandersi slovakist väravavaht Jaroslav Halak näitab, kuidas suuri põlvekaitsmeid tõrjetöös edukalt ära kasutada.
New York Islandersi slovakist väravavaht Jaroslav Halak näitab, kuidas suuri põlvekaitsmeid tõrjetöös edukalt ära kasutada. Foto: Reuters / Scanpix

JÄÄHOKI. Maailma parima jäähokiliiga NHLi juhid on mures, et väravate arv on liiga napp. 5,3 tabamust mängu kohta ei kõla lausa halvasti, aga kümme aastat tagasi ulatus see arv üle kuue. Mida teha? Kannatajateks paistavad olevat väravavahid, kelle võimsad kaitsmed pole sellest hooajast enam nii lopsakad.

Ründajatele peaks tegemist olema hea uudisega, sest vabu ruutsentimeetreid, kuhu litter virutada, tuleb juurde. NHL vähendas puurilukkude põlvekaitsmete suurust kümne protsendi võrra juba kolme aasta eest, aga oodatud tulu sellest ei tõusnud. Nüüd proovitakse uuesti ja kolmapäeval algava põhihooaja jooksul saavad väravavahid uued püksid ja tulevikus ka senisest väiksema rindkerekaitse. Tõsi, osad mängijad on avaldanud muret, et kui rinnakaitse õhemaks teha, siis makstakse ohutuse pealt liialt lõivu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles