Mart Seim leidis kangiprobleemile lahenduse

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim.
Mart Seim. Foto: Tairo Lutter

Rio olümpiamängudel tõstmise meeste üliraskekaalus 7. koha teeninud Mart Seim tunnistas toonase võistluse järel, et rebimises pani tema esitusele põntsu kasutusel olnud Hiina kang, mis kippus lihtsalt käest libisema. Nüüdseks on välja mõeldud moodus, kuidas edaspidi sellist probleemi vältida. 

«Rebimises oli mul varasemalt kasutuses kolme sõrmega lukk. Kui üks hakkas libisema, siis libisesid ka teised,» meenutas Seim Riot. «Nüüd kasutan kahe sõrmega lukku. Nii on sõrmed pikemalt pöidla peal. Nii peaks asi olema kindlam.»

Tõstja sõnul oli toonane selline kogemus esmakordne ja seega ka ootamatu. «Tegin küll olümpia eel ka Leedu laagris sihilikult kehvema kangiga trenni, kuid see ei olnud ikka päris see,» tunnistas ta.

Nüüdseks on välja peilitud ka Eestis olevad Hiina kangid ja vajadusel saab enne võistlust ka sellega harjutada. «Enne võistlust on teada, millist kangi kasutatakse. Meil on ikka kvaliteetkangid. Ei ole varem tulnud selle peale, et osta endale kehv kang,» muigas Seim. «Tartus on aga selline olemas. Vajadusel saab seal sellega harjutada.»

Olümpia järel Seim endale pikka puhkust ei lubanud. «Kaks päeva puhkasin. Siis olin jõusaalis tagasi,» tunnistas ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles