Rosbergi ja Hamiltoni jäi Suzukas lahutama vaid 13 tuhandiksekundit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg.
Nico Rosberg. Foto: SCANPIX

Sel nädalavahetusel sõidetava Jaapani vormel-1 etapi kõigil kolmel vabatreeningul sai parima aja kirja punktitabeli liider Nico Rosberg Mercedesel. Sakslane oli parim ka kvalifikatsioonis, edestades meeskonnakaaslast Lewis Hamiltoni vaid 0,013 sekundiga. Teisest reast stardivad pühapäeval Ferrari sõitjad Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel ning kolmandast Red Bulli mehed Max Verstappen ja Daniel Ricciardo.

Kolmandal vabatreeningul sai Rosberg kirja aja 1.32,092 ja edestas kolme sekundikümnendikuga Red Bulli sõitjat Daniel Ricciardot. Kuna vabatreening algas niiskel rajal, said sõitjad slikkidele üle minna alles vabatreeningu lõpus, mis aga tähendas, et paljude sõitjate kvalifikatsioonisimulatsioonid kattusid ja näiteks Rosbergi ainus konkurent tiitlile, meeskonnakaaslane Lewis Hamilton, ei jõudnudki pehme seguga rehve alla vahetada ega oma kvalifikatsioonisimulatsiooni tiheda liikluse tõttu soovitud moel lõpule viia.

Lisaks kaldus Hamilton Degner 2 nimelises kurvis korraks ideaalselt sõidujoonelt kõrvale ja otsustas seejärel auto tagasi boksi tuua. Kolmanda aja sai kirja Sebastian Vettel Ferraril, neljas oli Max Verstappen Red Bullil ja viies Kimi Räikkönen Ferraril. Soomlane võinuks veelgi aega parandada, kuid viimasel ringil jäi talle ette Kevin Magnusseni Renault. Kuues oli Felipe Massa Williamsil, Hamilton pidi leppima seitsmenda ajaga. Esikümne lõpetasid Renault' mehed Magnussen ja Jolyon Palmer ning Nico Hülkenberg Force Indial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles