Fotod: dopinguklubiga seotud eestlane jooksis Austraalia kõrgliiga mängus poolalasti väljakule (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvamehed taltsutavad väljakule jooksnud korrarikkujat. Foto on illustreeriv.
Turvamehed taltsutavad väljakule jooksnud korrarikkujat. Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Austraalia kõrgliiga kohtumises Brisbane Roari ja Melbourne Victory vahel jooksis lõpuminutitel platsile bokserite väel mees, kelle kättesaamiseks tuli turvameestel kurja vaeva näha. Hiljem selgus, et publikult hea füüsilise vormi eest kiita saanud tegelase näol oli tegemist pesuehtsa eestlasega.

Mees jooksis väljakule 87. minutil ning turvamehed pidid teda pikalt taga ajama, enne kui neil õnnestus korrarikkuja murule tõmmata. Sel hetkel oli Brisbane 0:1 kaotusseisus, kuid mänguseisak andis neile aega ennast koguda ning kohtumise lõpusekunditel löödigi viigivärav. Fännid kiitsid hiljem, et mehe kõhul olnud loosung «Edasi, Brisbane» sai sellega täidetud.

Sotsiaalmeedias leidus mõistagi neidki, kes korrarikkuja rumalaks tembeldasid, kuid paljude arvates oli tegu igava mängu kõigi ägedama hetkega. Lisaks kiideti meest hea füüsilise vormi eest ja märgiti, et Roar võiks ta enda ridadesse võtta, kuna ta olevat liikunud platsil teravamalt kui nii mõnigi mängija.

Mees jagas tempu uhkelt ka enda Instagrami-kontol. Kunagi Flora noortemeeskondadesse kuulunud mees mängis Eestis viimati jalgpalli 2015. aastal, kuuludes kurikuulsa Tallinn C.F.-i nimelise klubi ridadesse. Kuna aga neli nende mängijat andsid 2015. aasta oktoobris positiivse dopinguproovi, olles tarvitanud kanepit ja ecstasy't, eemaldas Eesti Jalgpalli Liit nad vastavalt reglemendile meistrivõistlustelt ning klubi lõpetas seepeale tegevuse.

Üks dopingutarvitamise eest kaheaastase võistluskeelu saanud mängija, Kevin Ingermann, jooksis tänavu jaanuaris platsile Saku suurhallis peetud Kalev/Cramo ja Nymburki vahelise korvpallikohtumise ajal, sama tegi Tallinn C.F.-i juhtkonda kuulunud Gert Reinberg. Samuti on Ingermann käinud koos kaaslastega tembutamas jalgpalli Eesti meistriliiga mängudel, rippudes ühel korral näiteks Lasnamäel Infoneti staadioni lipuvarda küljes. Veel paari aasta eest oli Ingermanni näol tegu Eesti jalgpalli tulevikulootusega, muuhulgas mängis ta 2012. aastal Tallinnas peetud U19-vanuseklassi EM-finaalturniiril.

Fotomeenutus Ingermanni ja Reinbergi «kangelasteost» Saku suurhallis:

2016. aasta jaanuaris Kalev/Cramo ja Nymburki vahel peetud VTB Ühisliiga kohtumist Saku suurhallis segasid kaks fänni, kes keset mängu väljakule jooksid. Kalev kaotas kohtumise 70:99. FOTO: Jaanus Lensment/Postimees
2016. aasta jaanuaris Kalev/Cramo ja Nymburki vahel peetud VTB Ühisliiga kohtumist Saku suurhallis segasid kaks fänni, kes keset mängu väljakule jooksid. Kalev kaotas kohtumise 70:99. FOTO: Jaanus Lensment/Postimees Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles