Soome telekanal: jalgpallikoondise tähtmängija jäi dopinguga vahele

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Eremenko ja Kevin De Bruyne (taga).
Roman Eremenko ja Kevin De Bruyne (taga). Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS

Soome jalgpallikoondis sai neljapäeval enne MM-valikmängu Islandiga ootamatult teada, et nende tähtmängija Roman Eremenko ei tohi platsile joosta. Selgus, et Euroopa Jalgpalli Liit (UEFA) on määranud poolkaitsjale 30-päevase mängukeelu, kuid selle põhjust hoiti saladuskatte all. Soome telekanali MTV3 andmetel määrati jalgpallurile võistluskeeld positiivse dopinguproovi tõttu.

Telekanali teada pole mehe B-proovi veel avatud. Mängu, mille eel jalgpalluri võistluskeeld teatavaks tehti, kaotas Soome 2:3. Juba uudise ilmudes spekuleeris Venemaa ajakirjanik Artur Petrosjan, et Eremenko mängukeeld võib olla seotud positiivse dopinguprooviga. Tema andmetel kutsuti Eremenko proovi andma pärast Moskva CSKA mänge Leverkuseni ja Tottenhami vastu.

29-aastane Moskvas sündinud ja kolmeaastaselt Soome kolinud Eremenko on alates 2007. aastast Soome koondise eest pidanud 73 mängu ja löönud vis väravat. Klubijalgpalli on ta mänginud Jaro, Udinese, Siena, Kiievi Dinamo, Kaasani Rubini ja Moskva CSKA ridades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles